Сцена / екран / ефир

Звездите на Миланската скала гостуват с Гран Гала Опера в Бургас и Варна

Концерти в Бургас - 12 юли, Варна - 13 юли 2016

Звездите на Миланската скала гостуват с Гран Гала Опера в Бургас и Варна
Кармело Карузо и Соня Фортунато. Сн.: Атанас Пеев


ГРАН ГАЛА ОПЕРА В БУРГАС И ВАРНА

След блестящите концерти на Гран Гала Опера в Стара Загора и Русе, солистите на Ла скала гостуват в Бургас - на 12 юли, на сцената на Летния театър. Турнето ще завърши с концерт във Варна - на 13 юли - в Летния театър (вместо в предварително обявената зала на Двореца на културата и спорта). Двата концерта са с участието на оркестъра на Бургаската опера. Начален час - 20.30 часа!

Вълнуващото преживяване ГРАН ГАЛА ОПЕРА с участието на Алиса Зиновиева, Марио Маланини, Кармело Карузо и Соня Фортунато в съпровод на оркестъра на Старозагорската опера под диригентството на Маестро Марчело Рота - започна от сцената на Античния форум в Стара Загора на 8 юли. Артистите омагьосаха публиката със своите завладяващи изпълнения на популярни арии и дуети от опери и оперети, любими канцонети. Емоцията от сцената се предаде съвсем естествено и на публиката, която искрено  се забавляваше, припяваше и аплодираше възторжено всяка поява на вдъхновените майстори на белкантото. Допълнително очарование внесе артистичната интерпретация на диригента Марчело Рота на необявеното финално изпълнение на музиката на Нино Рота към филма на Фелини "8 и половина"...

Вълшебството ГРАН ГАЛА ОПЕРА продължи на 10 юли в Русе - на сцената на Русенската опера. Истински триумф на красивото пеене! Великолепните изпълнители заедно с оркестъра на Русенската опера под  палката  на Маестро Марчело Рота грабнаха сърцата и на русенци. Въодушевената русенска публика възнагради звездите на ГРАН ГАЛА ОПЕРА с продължителни викове „браво“, бурни и нестихващи аплодисменти!


Билети за концертите във Варна и Бургас се продават на касите на Летните театри в двата града, онлайн и в разпространителската мрежа на ивентим.


Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Стара Загора
Публикация:
11.07.2016 г. 18:05
Посетено:
1550
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23938-zvezdite-na-milanskata-skala-gostuvat-s-gran-gala-opera-v-burgas-i-varna