Сцена / екран / ефир

Предстои спектакълът "Neo Dervish"

Авторски танцово-музикален и визуален спектакъл на Ziya Azazi и 3inSpirit

Предстои спектакълът "Neo Dervish"


◊ СПЕКТАКЪЛЪТ "NEO DERVISH"

“Объркването е твоят вход за Тайната на Присъствиетo”

Neo Dervish - авторски танцово-музикален и визуален спектакъл на Ziya Azazi и 3inSpirit.

С този спектакъл искаме да Ви дадем нещо, което е отвъд думите, нещо което е в областта на чувствата и усещанията... нещо, което кара душата и съзнанието да търсят още по-непримиримо от къде идват и от какво са част!

Спектакълът не е част от програмата на Народен театър "Иван Вазов" и ще бъде представен само на 26 юни от 20.00 ч. и 27 юни от 21.30 ч. Продължителността му е около 70 мин. 

◊ УЧАСТНИЦИ

Ziya Azazi - хореограф, танцьор и дервиш.

Роден в Антакия - Турция, базиран във Виена, живее и работи - по света.

От 1990 до 1994 г. създава първите си хореографски работи в Държавния театър на Истанбул. През следващите години започва все по-задълбочено да практикува и изследва (мистично и научно) танца на дервишите. През 1999 се мести във Виена, където получава признанието най-добър танцьор на годината в Австрия. Създава множество проекти с артисти от цял свят. През 2012 г. участва в откриването на Олимпийските игри в Лондон.

Представял е спектаклите си пред кралските семейства на Дания, Мароко, Холандия и Тайланд. До момента е обиколил над 40 държави, над 230 града и е изнесъл над 450 представления. След придобитата практика през последните години, той започва да изнася лекции и уъркшопове. По този начин помага на много хора да разширяват собствените си граници и да откриват все повече себе си.

Burak Malçok - ney.

Роден в Анкара, живее в Истанбул. Завършва Държавната консерватория в Истанбул, с почетна степен. Изнасял е концерти на всички континенти като част от групата на световноизвестния Mercan Dede, както и със своята Yakpare. Участва в емблематичния концерт на UNESCO по случай честването на 800 години от рождението на Mevliana - Rumi. Определян за един от 5-те най-добри изпълнители в света на традиционния суфи инструмент NEY. В момента (само 29-годишен) преподава ney в катедрата "Ottoman Music Research and Performance Center" в Истанбулския университет.

Aleksander Petrov - джаз музикант на тъпан.

Роден в Скопие, завършил консерваторията в Париж, живее и свири Ню Йорк. Характерен с мултинационалните си джаз проекти, в които обича да експериментира със смесването на ритми. 

Иван Шопов - електронен звук

Български музикант, продуцент и визуален артист известен под имената: Иван Шопов / Cooh / Balkansky/ 
Представя музиката и изкуството си в Европа, Южна Америка, САЩ, Канада, Азия и Австралия. Издава многобройните си проекти за едни от най-големите лейбъли в света. Лектор по създаване на електронна музика, което му намира място в компанията за музикален софтуер Ableton.

Валентин Ганев - актьор

Роден в Русе, завършва актьорско майсторство във Всерусийски държавен институт по кинематография в Москва, в класа на С. Бондарчук. Изиграл е над 70 театрални роли и участвал в над 50 български и чуждестранни кино продукции. Носител на две награди АСКЕЕР за водеща мъжка роля, и на две награди ИКАР. Свири на три инструмента, владее три жанра, говори три езика. От 20 години играе в Народен театър "Иван Вазов".

Стефан Ненков (3inSpirit) - съавтор, режисьор и продуцент на спектакъла.

Роден във Варна, живее в София, обикаля света, за да снима. Занимава се с фотография, видео и филми, продуцира събития в областта на култура и изкуство. Създател на Етно Арт фестивала "ЕдинЕние". Работи в театъра с Мариус Куркински и Камен Донев. През 2015 г. излиза първият му игрален филм "Някой посети душата ми" с Мариус Куркински. Участвал е в няколко съвместни проекта с ZIya Azazi в чужбина. 
Обича да работи за каузи и проекти, които помагат на обществото да израства мисловно, културно и духовно.

Всички артисти се събират за ПЪРВИ път на една сцена по идея на Стефан Ненков (3inSpirit).


video & trailer за спектакъла:
Стефан Ненков (3inSpirit) - director & operator
Александър Александров - video editor & operetor 
Стефан Сармабожов - timelapse & dron operator 


Билети:
Касите на Народен театър "Иван Вазов"
Онлайн - ticketportal.bg 
Цени - 30 лв. | 40 лв. | 50 лв. | 60 лв.

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
19.06.2016 г. 15:33
Посетено:
1413
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23803-predstoi-spektakalat-neo-dervish