Сцена / екран / ефир

Премиера на "Манхатън, Второ авеню" от Нийл Саймън в Народния театър

Премиера на "Манхатън, Второ авеню" от Нийл Саймън в Народния театър

◊ СЪБИТИЕТО

Народен театър "Иван Вазов

"Манхатън, Второ авеню"

от Нийл Саймън


Премиерни спектакли: 12 май (предпремиера), 13, 14 май, 2016 г., Сцена на ІV етаж
начало 19.30 часа

Режисьор Бойко Илиев
Сценография и костюми Нина Пашова

С участието на:
Емануела Шкодрева  и Георги Кадурин


"Манхатън, Второ авеню” е една от най-популярните пиеси на известния американски драматург Нийл Саймън. Носител на три награди "Тони” и три номинации за "Оскар”, Нийл Саймън е майстор на забавната и умна комедия, винаги актуална със своите прозрения за острите проблеми на съвременността, за съществуването на човека в урбанизирания свят, за оцеляването на духовността и човешките взаимоотношения, поставени на изпитание в едно забързано и отчуждено общество.

"Манхатън, Второ авеню” е очарователна и остроумна романтична трагикомедия за хората в криза, но и за хората, изпълнени с надежда в себе си и в обичта си. В апартамента на семейство Едисън на Второ авeню в престижния квартал Манхатън в Ню Йорк нищо не е такова, каквото изглежда и никой не е такъв, какъвто изглежда. Нещата се променят, хората също. Нийл Саймън се вглежда с доброта и хумор в героите си и независимо от всички обрати на съдбата, които им се случват, е сигурен, че Мел и Една Едисън ще се справят сами, защото винаги са се справяли и този път няма да се предадат!

"Манхатън, Второ авеню” е спектакъл за страховете и маниите на Мел Едисън, останал без работа на 54 години сред страшна икономическа криза, но и за борбата на Мел Едисън със собствените му страхове и мании.

"Манхатън, Второ авеню” е спектакъл за живота на посветената на семейството и мъжа си домакиня Една Едисън, но и за възходящата кариера на работещата Една Едисън.

Макар и да е писана преди много години, пиесата е все така плашещо актуална. Героите в "Манхатън, Второ авеню” са хора, които се опитват да оцелеят в силно невротизирания и притискащ ги свят. Те, въпреки всичко, се забавляват с живота, живеят го с черен хумор, ирония и самоирония. И Мел, и Една са наясно, че за тях има единствено напред и то само когато хванеш лопатата, както буквално прави нашият герой.

Бойко Илиев


Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
08.05.2016 г. 17:30
Етикети:
Посетено:
1326
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23503-premiera-na-manhatan-vtoro-avenyu-ot-niyl-sayman-v-narodniya-teatar