Сцена / екран / ефир

Националното училище за танцово изкуство представя "65 години - вдъхновение и танц"

1 юни 2016 г., 19,00 часа, Зала 1 на Национален дворец на културата

Националното училище за танцово изкуство представя "65 години - вдъхновение и танц"


◊ СЪБИТИЕТО

На 1 юни 2016 година в зала 1 на НДК, под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова, Националното училище за танцово изкуство София (НУТИ) ще представи танцовия спектакъл „65 години – вдъхновение и танц”, посветен на 65-годишнината от създаването на училището, 60 години членство на България в ЮНЕСКО, и Международния ден на детето.

Спектакълът, в който ще вземат участие талантливите възпитаници на училището, ще представи танцови изкуства в три жанрови направления – класически балет, български фолклорен танц и съвременен танц. Многообразието от танцови форми ще включва редица шедьоври на световната и българската класика.

НУТИ осъществява своята дейност в хармония с идеите и целите на ЮНЕСКО. Работата на училището изцяло е в подкрепа на мисията на световната организация за култура, наука, образование и комуникации към ООН, като възпитава своите ученици в духа, традициите и ценностите на танцовото изкуство. Училището е първото сред училищата в системата на културата, което е асоциирано в АСУ на ЮНЕСКО. Така НУТИ утвърждава публично една добра практика в сферата на образованието и културата, която е посветена на подкрепата на таланта и творчеството на възпитаниците на училището.

Началото на спектакъла е от 19,00 часа. Билети можете да закупите на касите в Билетния център на НДК, в партньорската мрежа на Тикетпортал и онлайн на http://www.ticketportal.bg/.


Автор:
Ваня Балчева
Публикация:
05.05.2016 г. 13:39
Посетено:
1585
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23487-natsionalnoto-uchilishte-za-tantsovo-izkustvo-predstavya-65-godini-vdahnovenie-i-tants