Сцена / екран / ефир

Асен Блатечки и Мария Сапунджиева ще почерпят за първия рожден ден на Независим театър

На 6 май Независим театър ще отпразнува първия си рожден ден със спектакъла „Омайна нощ“ на Жозиан Баласко

Асен Блатечки и Мария Сапунджиева ще почерпят за първия рожден ден на Независим театър


◊ СЪБИТИЕТО

На 6 май (Гергьовден) Независим театър ще отпразнува първия си рожден ден със спектакъла „Омайна нощ“ на Жозиан Баласко. Точно преди година именно с него стартира новата театрална сцена на София.

Специално по повода две от лицата на театъра  – Асен Блатечки и Мария Сапунджиева ще влязат в ролята на домакини и ще почерпят присъстващите с парче вкусна торта преди знаковата постановка. В комедията те са водещ на хитово ТV предаване и затворничка в петдневен отпуск, които по необичаен начин се срещат с един келнер с утежнена биография (Юрий Ангелов) в бюфета на нощна Парижка гара.

Още от самото си откриване Независим театър е място за близки срещи между  публиката и някои от най-обичаните български независими актьори – Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Любо Нейков, Димитър Рачков, Георги Мамалев, Елена Петрова, Стефан Рядков, Калин Врачански, Луиза Григорова, Ненчо Балабанов, Антон Радичев, Милена Маркова-Маца, Валентин Танев и др.


◊ ЗА ТЕАТЪРА

Основната концепция на театъра е да забавлява със смислени пиеси и да дава поле за размисъл със забавни спектакли. „Вярвам, че публиката може да мисли върху важните житейски теми, като едновременно с това се разтоварва след тежкия работен ден“, обобщава концепцията си директорът на Независим театър Слав Бойчев, познат и в качеството си на режисьор, театрален актьор, продуцент и създател на Младежка организация за независимо театрално и филмово изкуство (МОНТФИЗ). Съобразявайки се с ежедневието на модерния градски човек, много от представленията са с начален час 20:00 часа.

В първата година от съществуването си Независим театър приюти успешните спектакли "Смях в залата", "Големанов", "Омайна нощ", "Секс, наркотици и рокендрол", "Сега или никога", "Безумна нощ", "Горката Франция", "Благородният испанец", "Етажна гроздова" и много други. Освен сцена на звездите, той се превърна и в място, което търси и подкрепя нови таланти и дебюти.

Постоянното развитие е и цел номер едно от тук нататък – тепърва предстои да се представят както продуцирани от театъра нови постановки, така и столични премиери на най-добрите продукции от страната и частните трупи.

Автор:
Елена Пенева
Публикация:
04.05.2016 г. 13:37
Посетено:
1247
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23485-asen-blatechki-i-mariya-sapundzhieva-shte-pocherpyat-za-parviya-rozhden-den-na-nezavisim-teatar