Сцена / екран / ефир

"Звездите на бъдещето": Христина Ангелакова представя Русалина Мочукова

23 април 2016, 11 часа, Държавна опера Стара Загора

"Звездите на бъдещето":  Христина Ангелакова представя Русалина Мочукова


◊ СЪБИТИЕТО

"Звездите на бъдещето":  Христина Ангелакова представя Русалина Мочукова

На 23 април, събота, от 11.00 часа във Фоайето на Старозагорската опера ще се състои второто издание от цикъла "Звездите на бъдещето".

Във фокуса на прожекторите този път е сопраното Русалина Мочукова, която ще бъде представена от оперната прима Христина Ангелакова. Една звезда на небето официално ще носи имената на две земни звезди – международният сертификат, поръчан от Сдружение "Настоятелство на Старозагорска опера" ще бъде връчен за втори път в края на матинето от Председателя на Настоятелството г-жа Татяна Станчева.

Световно признатата оперна певица Христина Ангелакова, покорила с гласа си най-престижните оперни сцени, пяла под палката на най-големите диригенти на ХХ век в партньорството на Лучано Павароти, Хосе Карерас, Ренато Брузон, Гена Димитрова, Николай Гяуров продължава своя звезден път като предава своя опит и умения на младите таланти. Една от нейните талантливи ученички е сопраното Русалина Мочукова. И днес, когато вече Русалина Мочукова има зад гърба си богат репертоар и блестящи сценични изяви в България и по света, връзката учител-ученик не се прекъсва. Русалина Мочукова продължава да търси съветите и опората на своята обожавана педагожка, да споделя проблемите и радостите си, да се радва на присъствието ѝ в оперната зала. Христина Ангелакова от своя страна не пропуска възможността да пътува, за да подкрепи поредния успех на своята ученичка, както и да я кани да участва в оперните проекти, които неуморната оперна прима инициира и организира непрекъснато.

На 23 април Христина Ангелакова ще представи Русалина Мочукова пред старозагорската публика. А Русалина Мочукова ще зарадва своите приятели и почитатели с атрактивна програма от арии и песни на Хендел, Перголези, Рейналдо Хан, Рахванинов, Чайковски, Бърнстейн... Някои от избраните арии сопраното ще изпълни за първи път в България – те са включени в нейния албум „Антични арии”, записан в Австрия и който ще излезе на компакт диск до края на годината. Акомпанимент на пиано Снежина Врангова.


Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Стара Загора
Публикация:
21.04.2016 г. 15:22
Посетено:
983
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23409-zvezdite-na-badeshteto-hristina-angelakova-predstavya-rusalina-mochukova