Сцена / екран / ефир

Първият български професионален театър от слепи актьори отново на българска сцена

"Невиждан театър" започва редовни представления от 6 април в новооткритата зала Сити Марк Арт Център

Първият български професионален театър от слепи актьори отново на българска сцена


◊ СЪБИТИЕТО

Първият български професионален театър от слепи актьори и единствен в света театър за визуални изкуства, създавани от незрящи, отново на българска сцена! Трупата има нееднократно международно признание като антропологичен и културен феномен.

След триумфалното си завръщане от Русия, "Невиждан театър" започва редовни представления в новооткритата зала Сити Марк Арт Център на бул. "Янко Сакъзов" 30 (бившето кино "Левски"). Собствениците на залата Теодора и Христо Кирови отвориха врати за театралното явление "Невиждан театър".

Премиерното заглавие на тази сцена ще бъде световноизвестният светлинен спектакъл на трупата "Сянката на моята душа” - на 6 aприл от 19:30 ч.

„Сянката на моята душа” е първият в света спектакъл на сенки, в който слепи по рождение актьори, без да виждат физически как светлината ражда и изменя сянката, създават с движението на телата си образи от светлина и сенки.

На събитието ще присъстват Министъра на социалната политика Ивайло Калфин, звезди от музикалния бизнес и спорта като "Д 2", "Остава", Юлия Берберян, Катерина, Емануела и Магдалена Малееви и други имена от българския елит.

Билети могат да се закупят на касата на театъра и онлайн на tickets.bg.com.


Автор: Невиждан театър
05.04.2016 г. 15:47
Посетено: 1317
Етикети: спектакъл, незрящи, Сити Марк Арт Център, Сянката на моята душа, театър, феномен, слепи актьори, Невиждан театър
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23268-parviyat-balgarski-profesionalen-teatar-ot-slepi-aktyori-otnovo-na-balgarska-stsena