Сцена / екран / ефир

„Неделници” в Музикалния театър

Всяка неделя от 11 ч. детски спектакли и неделни срещи от 17 ч. „На чаша шампанско с...”

„Неделници” в Музикалния театър
Арон Аронов


◊ СЪБИТИЕТО

„Неделници” в Музикалния театър

За вас деца, в неделните дни, героите от приказките ще оживяват от 11 ч. на Камерна сцена в Музикалния театър! Златното Петле, Капризната Принцеса на Андерсен, влюбена в „Синаря”, Котаракът - обут в чизми, на любимия разказвач на приказки Шарл Перо, палавникът Ян Бибиян, сътворен от перото и гения на големия български писател Елин Пелин, ви очакват всяка неделя от 11.00 ч. в Музикалния театър!

От месец април на 2016 г., в отговор на зрителско търсене, Музикалният театър ще има спектакли и в неделните дни. Очаквайте всяка неделя от 3 април, сутрешните детски спектакли от 11 ч. и от 17 април неделните срещи от 17.00 ч. „На чаша шампанско с...” големите звезди на оперетата от т.н. „сребърно поколение”, оставили незаличими следи в историята на театъра и в сърцата на публиката.

Първата от тези срещи е с Арон Аронов на 17 април и на 24 април с Мила Паунова. Това е началото на  подготовката за 100-годишния юбилей на театъра, който ще бъде отбелязан с редица събития посветени на него, през следващия сезон. В програмата на театъра са предвидени много срещи с големите имена от афиша на театъра от близкото минало, защото нищо не започва от днес - славата на оперетата е дело на изключително талантливи и отдадени на изкуството големи творци и артисти, свързали съдбата си със сцената и отдали живота и енергията си на този жанр, и нашето поколение трябва да им отдаде дължимата почит, любов и внимание.

Надяваме се така да запознаем младата публика с легендарни певци и актьори, за които само са чували от разказите на своите родители и не са се докосвали до техния завладяващ талант и изключително сценично присъствие!

 

"На чаша шампанско с...”, живота, любовта, музиката, спомените....

На чаша шампанско с радостта от срещите с големите  имена, свързани с оперетното изкуство. Един прекрасен мост между поколенията. Приемствеността като кауза, музиката като средство, споменът – като чаша шампанско!

За празника на духа, дрескод - елегантен!

Тази среща на естетиката на старото поколение артисти  с динамичния съвременен човек е с идея оперетното изкуство да бъде искрящо, живо, вечно.

Едно събитие, отлежало във вековната история на музикалния театър в очакване на „звън на чаши, звън на песни, звън на спомени чудесни”!

Наздраве!

Румен Григоров режисьор


Автор:
НМТ "Ст. Македонски"
Публикация:
01.04.2016 г. 14:39
Посетено:
1139
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23242-nedelnitsi-v-muzikalniya-teatar