Сцена / екран / ефир

Официална церемония за „Събитие на годината в областта на културата – Габрово 2015“

Организатор на конкурса за втора поредна година е Клуб на будителите - Габрово

Официална церемония за „Събитие на годината в областта на културата – Габрово 2015“


◊ СЪБИТИЕТО

За втора поредна година Клубът на будителите в Габрово ще обяви на официална церемония годишната награда в конкурса „Събитие на годината в областта на културата – Габрово“.

Церемонията ще се състои на 28 март от 18:30 ч. в Библиотеката на Технически университет – Габрово.


◊ НОМИНАЦИИТЕ

До 11 март габровци можеха да гласуват за своя фаворит сред 17 номинации на културни събития, състояли се в Габрово през 2015 г. Сред събитията бяха отличени емблеми на Габрово като Биеналето на хумора и сатирата в изкуствата и габровския Карнавал, Дни на камерната музика.

Номинации получиха и изключително успешният спектакъл на Драматичен театър - Габрово "Жана Д'Арк", Смешен филм фест, фестивалът "Габрово Джаз" и др.


◊ ЦЕРЕМОНИЯТА

Освен официалното награждаване в церемонията е включена и специална музикална програма. Интерес ще представляват джаз импровизациите в изпълнение на Весела Морова, Драгомира Драшкова, Цветомир Цанков.

Още подробности за събитието, както и всички номинации в конкурса, може да научите от статията в информационния сайт Габрово Daily ТУК


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
23.03.2016 г. 13:39
Етикети:
Посетено:
973
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23173-ofitsialna-tseremoniya-za-sabitie-na-godinata-v-oblastta-na-kulturata-gabrovo-2015