Сцена / екран / ефир

Малки последователи на школата на Пол Маккартни в България отбелязват Mеждународния ден на театъра за деца с мюзикъл

„Али Баба и разбойниците“ събира талантливи малки артисти на различни възрасти

Малки последователи на школата на Пол Маккартни в България отбелязват Mеждународния ден на театъра за деца с мюзикъл


◊ СЪБИТИЕТО

На 19.03. артистични дечица, от шестгодишни до тийнейджъри, ще уважат Mеждународния ден на театъра за деца. Празникът ще се отбележи с мюзикъла „Али Баба и разбойниците“, от 17,30 часа, в Културен дом „Искър“, ж.к. "Дружба".

Децата са възпитаници на българския филиал на академията за сценични изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул, накратко LIPA 4:19, който е член на Assitej - Световна организация за детски театър. Организацията въвежда 20 март като специална дата, на която всички родители се призовават да заведат децата си на театър – важен аспект от възпитанието и развиването на креативността у малките.

Мюзикълът „Али Баба и разбойниците“ е по приказката „Али Баба и 40-те разбойници“, а талантливите дечица от българския филиал на популярната школа на Пол Маккартни играят под ръководството на Ники Априлов. Работата на режисьора с дребосъците го вдъхнови да възобнови трупата за театър, музика и танц „Като лъвовете“, като част от LIPA 4:19. Априлов има за цел да постави още мюзикъли, които да бъдат включени в театралния афиш на столицата. 1 лв. от всеки билет за представлението на 19.03., ще отиде за благотворителна цел към организацията I Can Too.

„Шумен, пъстър и красив“ описва детския мюзикъл режисьорът Ники Априлов. Представлението е доказателство за основните принципи на Пол Маккартни, заложени в академията му за изкуства в Ливърпул и ревностно следвани от българския филиал, а именно - за малките е хубаво и полезно да се ориентират в бъдещaта си професия от ранните си години и да тръгнат по стъпките на себеутвърждаването още от 4-годишна възраст. А богатият опит на Ники Априлов допринася за реализирането на тези принципи.

Режисьор: Ники Априлов;
Автор: Венелин Методиев;
Сценография и костюми: Катя Кисимова;
Хореография: Василена Кънева;
Продуцент: Мартина Ненова - LIPA 4-19 

В ролята на АЛИ БАБА - Мартин Желев.
Участват: Калина Борисова, Богомил Христов, Енислава Недкова, Огнян Илиев, Александрия Чальовски-Лекси, Биляна Добрева, Ивелина Митева, Натали Славова, Александър Чолаков, Александра Димитрова, Лора Куцинова, Божидара Чукова, Белослава Златева, Елизабет Смоленска, Вивиан Владова, Калина Делева, Лора Бойчева, Мадлен Колева.


Автор:
Организаторите
Публикация:
17.03.2016 г. 17:23
Етикети:
спектакълНики Априловпразниктеатър за деца
LIPA 4:19
Али Баба и разбойниците
Посетено:
925
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23134-malki-posledovateli-na-shkolata-na-pol-makkartni-v-balgariya-otbelyazvat-mezhdunarodniya-den-na-teatara-za-detsa-s-myuzikal