Сцена / екран / ефир

Стоянка Мутафова 10 години на сцената на театър „Възраждане“ в „Капан за мишки“

 Стоянка Мутафова 10 години на сцената на театър „Възраждане“ в „Капан за мишки“


◊ СЪБИТИЕТО

Стоянка Мутафова за пореден път ще се превъплъти в капризната стара дама от класическото криминале на Агата Кристи „Капан за мишки".


Представлението ще се играе на 19 март, събота, от 19 часа в театър "Възраждане". Въпреки 94-годишната си възраст, кралицата на българския театър е решена отново да демонстрира страхотната си класа и да смае феновете си с прекрасна форма и професионална актьорска игра.

Режисьор на постановката е Бина Харалампиева, а в главните роли са актьорите Стефан Мавродиев, Даниел Цочев, Анатоли Лазаров, Роберт Янакиев, Свежен Младенов, Татяна Захова, Мариана Жикич.

“Kапан за мишки“ на Агата Кристи е запазил публиката си за повече от шест десетилетия. След като през 2013 година навлезе в своята 62-ра година и направи световен рекорд, постановката продължава да привлича публика от всяко кътче на земното кълбо. За първи път "Капан за мишки влиза" в рекордите на 12 април 1958, като най-дълго играните постановки от всички в Британския театър, а на българска сцена спектакълът  е поставен преди десет години.

В собствения си неподражаем стил, Агата Кристи е създала атмосфера на очакване и брилянтно сложен заговор, където убийство дебне зад всеки ъгъл.

Станете част от историята на "Капан за мишки"!


Автор:
Театър "Възраждане"
Публикация:
17.03.2016 г. 15:08
Посетено:
1047
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23131-stoyanka-mutafova-10-godini-na-stsenata-na-teatar-vazrazhdane-v-kapan-za-mishki