Сцена / екран / ефир

Христо Шопов - Национално турне 2016

Христо Шопов тръгва на национално турне с две постановки - "Човек от земята" и "Догодина по същото време"

Христо Шопов - Национално турне 2016


◊ СЪБИТИЕТО

След 15 години отсъствие от театралната сцена, привлечен от драматургията и желанието си да изживее радостта от личния контакт с публиката, актьорът с неподражаем почерк - Христо Шопов прие две покани за главна роля в спектаклите: "Човек от Земята" - Театър "Възраждане" и "Догодина по същото време", с които за първи път през 2016 г. ще зарадва почитателите си извън софийска сцена.

Националното турне стартира през месец април с "Човек от Земята":

• 4.04.2016 г. – гр. Бургас – Дом НХК

5.04.2016 г. – гр. Варна – Фестивален и Конгресен Център

6.04.2016 г. – гр. Добрич – Концертна зала "Добрич"

Начало: 19:30 ч.

Билети: в мрежата на ЕVENTIM.bg и на касите: Дом НХК и Драматичен театър - Бургас, ФКЦ - Варна, Концертна зала „Добрич"

Автор: Джеръми Биксби
Превод и режисьор: Георги Михалков
Сценография и костюми: Петър Митев
Композитор: Иван Драголов
С участието на: Христо Шопов – гост
и екипа на Театър "Възраждане": Роберт Янакиев, Георги Златарев, Мариана Жикич, Даниел Цочев, Ивет Радулова, Яна Кузова, Христо Ботев.


"Човек от Земята" е разказ за един сън, в който се преплитат спомени от 14 000 години. Авторът - американският писател и сценарист Джеръми Биксби, познат от "Стар Трек" и "Зоната на здрача" умело успява да вмъкне в сюжета ключови теми, свързани с история, философия, антропология, биология и квантова физика. В този еклектичен спектакъл, Христо Шопов се превъплъщава в университетския професор Джон Олдман и поднася, заедно със своите колеги, една забележителна драматургия.

Националното на продължава през цялата 2016 г. През май домакини ще бъдат големите градове на България, сред които Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Русе и др. Към гастрола ще бъде включен и най-новият проект с участието на Христо Шопов и Лилия Маравиля - "Догодина по същото време"

Извън театралната сцена, голямата любов и приоритет на актьора с неподражаем почерк си остава киното. Носител е на редица наши и международни награди, като за ролята си на Пилат Понтийски във филма на Мел Гибсън "Страстите Христови" получава наградата за най-добър актьор от Филмовия фестивал в Иркутск през 2004 г. Христо Шопов е главно действащо лице в над 70 филма, запечатали във времето изключителни образи, сред които: "Вчера", "Маргарит и Маргарита", "Любовното лято на един льохман", "Очите плачат различно", "Love.net" и др.

 


Автор: Милена Белчева
16.03.2016 г. 11:50
Посетено: 1237
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23118-hristo-shopov-natsionalno-turne-2016