Сцена / екран / ефир

Месец на испанското и ибероамериканското кино в artnewscafе, Пловдив

Шест киновечери, кулинарни събития и испанско настроение през целия месец март в artnewscafе

Месец на испанското и ибероамериканското кино в artnewscafе, Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Месец на испанското и ибероамериканското кино в artnewscafé

През месец март artnewscafé, Пловдив ще се превърне в място за прожекции в уютна атмосфера и на по чаша топла (или предвид непредвидимото време – студена) напитка.

В шест вечери ще бъдат представени шест испански и испаноезични филма от последните години. Филмовата програма е разделена в три тематични цикъла: „Испанско кино днес“, „Film Noir“ и „Отвъд Атлантика“.

Стартът на испанския кино месец ще бъде на 10 март, след което предстоят прожекции всеки вторник и четвъртък от 20:00 до края на месец март. Месецът на испанското и ибероамериканското кино се организира с любезната подкрепа на Институт Сервантес – София. 

Кинопрограмата ще бъде съпроводена от кулинарни събития с традиционна испанска храна, предоставена от ресторант „Гастролиена“.

За повече информация следете фейсбук страницата на artnewscafé.

 

◊ ПРОГРАМА

10.03.Испанското кино днес: Стокхолм (2013)

Всичко се случва в нощ, като всяка друга за него. Нощ, решаваща за нея. Но никой от тях не знае, че след тази нощ те ще бъдат свързани завинаги.

15.03. Испанското кино днес: Разни хора (2013)

Калейдоскопски разказ, в който уж случайно се преплитат комедия, драма, социален разказ, ужас и сюрреализъм - непреклонната поезия на човешката природа пред яростните атаки на чуждото и хаотичното.

17.03.Испанското кино днес: Рана (2013, реж. Фернандо Франко)

Главната героиня, Ана (Мариан Алварес) ни кара да се замислим за взаимоотношенията между хората и проблемите в съвремието, свързани с една доста актуална тема, а именно емоционалната интелигентност. Нестабилното психическо състояние и поведение, което води една нараняваща изолация.

22.03.Film Noir: Няма да има покой за нечестивите (2011)

Мадрид, началото на XXI. Един ден, прибирайки се към къщи, полицейският инспектор Сантос Тринидад се оказва въвлечен в тройно убийство. Би могъл да бъде уличен от свидетел, който успява да избяга. Сантос предприема разследване, за бъде намерен и елиминиран свидетеля.

24.03. – Film Noir: Докато спиш (2011)

Сесар е портиер в жилищен блок и не би заменил работата си за никоя друга. Единствено така той може да следи кой влиза и излиза и да опознава в детайли най-съкровените тайни и навици на живущите в блока. Ако пожелае, дори би могъл да контролира и да влияе върху живота на другите, да отваря рани и да рови в тях. Всичко това прави, без да буди никакво подозрение. Сесар, обаче, пази своята тайна: харесва му да причинява болка, да размества онези парчета, които предизвикват болка около него.

31.03.Отвъд Атлантика: Магнитно дърво (2013)

След продължително отсъствие Бруно се завръща в родината си Чили. Семейната вила, която той помни от малък, се продава и семейството се събира, за да се сбогува с нея. Отиват при „магнитното дърво“ - местна забележителност със странни свойства. У Бруно се събуждат почти забравени усещания и чувства от детството.

 

 


Автор:
artnewscafe
Публикация:
07.03.2016 г. 15:59
Посетено:
975
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23044-mesets-na-ispanskoto-i-iberoamerikanskoto-kino-v-artnewscafe-plovdiv