Сцена / екран / ефир

„Сватбата на Фигаро” в Деня на влюбените на сцената на Старозагорската опера

„Сватбата на Фигаро” в Деня на влюбените на сцената на Старозагорската опера

◊ СЪБИТИЕТО

В Деня на влюбените – 14 февруари, неделя, от 18.00 часа, Старозагорската опера ще представи своя най-нов спектакъл на операта „Сватбата на Фигаро” от В. А. Моцарт. Специалното предложение за всички, които ще изберат Старозагорската опера, за да отбележат своя празник, е промоционален билет за двама на цена 15 лв.

В оперните сюжети винаги се говори за любов – изстрадана, трагична, рядко с щастлив край. Този път изборът на Старозагорската опера за Деня на влюбените е спектакъла на жизнерадостната опера „Сватбата на Фигаро”, в която героят на Бомарше Фигаро ще разплете изпълнените с изненадващи интриги любовни истории и ще доведе комичните ситуации до щастлив финал с няколко сватби. Час и половина забавление в залата на Операта, в който солистите, хора и оркестъра на Старозагорската опера ще поднесат най-бляскавите арии, дуети и ансамбли от Моцартовия шедьовър под палката на талантливия 23-годишен Маестро Димитър Косев. Диригент на хора Младен Станев. Подборът на музикалните номера, режисьорската концепция за тази съкратена версия на операта „Сватбата на Фигаро” – „опера в куфар”, красивите везани костюми, сценичното оформление са дело на Денис Иванов, който е само на 25 години. Спектакъл, който грабва, увлича, радва!

На 14 февруари зрителите ще видят в ролята на Граф Алмавива Валери Турманов, Елена Баръмова ще бъде Графиня Розина, Яница Нешева – Сузана, Иван Кабамитов – Фигаро, Калина Жекова – Керубино, Нина Димитрова – Марчелина, Евгений Арабаджиев – Бартоло, Барбарина - Габриела Русева, Антонио – Петър Янкулов, Дон Курцио - Иван Колев, Илиян Филипови др. Участват още ученици от НУМСИ "Христина Морфова".


Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Стара Загора
Публикация:
12.02.2016 г. 12:18
Посетено:
1238
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/22908-svatbata-na-figaro-v-denya-na-vlyubenite-na-stsenata-na-starozagorskata-opera