Сцена / екран / ефир

Пиесата "Табу" с вход свободен на 7 февруари на сцената на театър "Възраждане"

Честване на годишнина от смъртта на автора на пиесата Карл Джераси

Пиесата "Табу" с вход свободен на 7 февруари на сцената на театър "Възраждане"


◊ ПОКАНА

На 7 февруари (неделя) от 19:00 ч. можете да гледате безплатно постановката "Табу" на режисьора Георги Михалков. Повод за представлението със свободен достъп е честване на годишнина от смъртта на автора на пиесата Карл Джераси. Той е не само талантлив драматург, чиито 12 пиеси се играят с огромен успех в цял свят, но и успешен химик, останал в историята като „бащата” на хапчето антибебе.

В ролите на главните действащи лица на българска сцена влизат актьорите - Даниел Цочев, Филипа Балдева, Валерия Кардашевска, Ивет Радулова и Тодор Доцев. Публика в залата ще се приема до запълване на всички седящи места.

Пиесата "Табу" на Карл Джерси разказва за вечното противопоставяне между предразсъдъците на миналото с идеите на модерните времена. Житейските избори на главните герои водят до експлозивна смес от комични ситуации и сериозни проблеми, в която петима души отчаяно търсят съвременните измерения на нормалното.


* * *

За театър "Възраждане"

Постановките на общински културен институт Театър “Възраждане” се играят в камерна зала със 100 места. На сцената на Театър „Възраждане” с предимство се поставят пиеси от български и европейски съвременни и класически драматурзи. Театър „Възраждане” е един от малкото столични театри, на чиято сцена с огромен успех се играят представления за деца от всички възрасти. В осъществяването на спектаклите се ангажират първокласни творчески екипи – режисьори, актьори, сценографи от всички поколения – от майсторите, до студентите на НАТФИЗ “Кр. Сарафов” и Театрален колеж „Любен Гройс”.

 

 


Автор: Театър "Възраждане"
03.02.2016 г. 19:41
Посетено: 878
Етикети: Театър Възраждане, театър, Табу, Карл Джераси
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/22864-piesata-tabu-s-vhod-svoboden-na-7-fevruari-na-stsenata-na-teatar-vazrazhdane