Сцена / екран / ефир

Балет „Арабеск“ в „Огледало на времето“

20 януари 2016, Национален музикален театър „Ст. Македонски“

Балет „Арабеск“ в „Огледало на времето“


◊ ПОКАНА

„Oгледало на времето”

Съвместен проект на Балет „Арабеск” и „Креди Арте” ООД
Музика – Петя Диманова
Хореография – Асен Наков
Сценография и костюми – Димитър Димитров
Драматург – Димитър Кабаков

      
На 20 януари Балет „Арабеск” Ви кани в Музикален театър на „Огледало на времето” – един спектакъл, който търси отговори на въпросите – как в уродливото ни и арогантно съвремие, което ни смачква и унищожава, успяваме да оцелеем, вглеждайки се в огледалото и какво намираме там – объркани и непознати, разкривени образи, готови да продадат душата си или….
     
Балет „Арабеск“ в „Огледало на времето“ - спектакъл на Асен Наков - един от най-впечатляващите български съвременни хореографи по музика на Петя Диманова, сценография - Димитър Димитров, драматургия - Димитър Кабаков.

Многообразният съвременен свят. Объркан, пренаселен от хора, вещи, информация и шум. Невъзможност да останеш сам за малко, макар че всеки от нас всъщност е много САМ. И колкото повече ни заобикаля многотията, толкова повече се затваряме вътре в себе си. Докато застанем пред едно обикновено огледало и не можем да разпознаем образа, който виждаме отсреща.
     
А Огледалото е коварна работа. Уж само отразява, уж е мълчаливо и пасивно, а всъщност непрекъснато ни дебне в очакване. Докато дойде момента, в който разтваря вратите си и ни поглъща.

И какво може да ни се случи ТАМ?
Дебнат ни Тъмни и Светли Богове и пространства.
Дебне ни собствената ни Душа, в очакване да я разпознаем, приемем, да я обичаме.
Някъде назад или напред във Времето.
В други, паралелни светове.

Ако огледалото наистина е врата към други пространства:
Готови ли сме на прекрачим границата, да преминем отвъд, без да се загубим, без да продадем душата си, без да изгубим пътеката за връщане.
Имаме ли смелостта да направим важните крачки към истинската си същност, да застанем голи и беззащитни пред всички свои демони и да се преборим с тях
Заобиколени от спомени, страхове, надежди.
Или просто несбъднати желания.
За да се впишем в света около нас и да продължим напред.
Независимо от раните, загубите, проблемите.
Просто, защото все още ни има.

Какво виждаме в кривото огледало?

Заповядайте на 20 януари в Музикален театър, за да намерите своя отговор в спектакъла на Балет "Арабеск" - "Огледало на времето" в зрелищното и експресивно изпълнение на танцьорите: Андрея Андонова, Виктория Петрова, Марина Попова, Петя Колева, Васил Дипчиков, Стефан Вучов, Филип Миланов.

Автор: Мая Михайлова
16.01.2016 г. 14:24
Посетено: 1701
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/22742-balet-arabesk-v-ogledalo-na-vremeto