Сцена / екран / ефир

Френската компания МРТА представя два спектакъла в рамките на One Dance Week Пловдив

„Ние сме като онези жаби...“ и „Али“ - на 28 октомври от 19.00 ч. на сцената на Дома на културата „Борис Христов“

Френската компания МРТА представя два спектакъла в рамките на One Dance Week Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Френската компания МРТА представя два спектакъла в рамките на One Dance Week Пловдив

„Ние сме като онези жаби...“ и „Али“ - на 28 октомври, сряда, от 19.00 ч. на сцената на Дома на културата „Борис Христов“.

Френската компания МРТА е известна със специфичната естетика на своите представления, защото смесва театрални и танцови елементи с циркови техники. Няма езикова бариера.

„Ние сме като онези жаби...“ се занимава с теми, свързани с любовта, брака и сложните отношения между мъжа и жената. На сцената трима персонажи влизат в различни взаимодействия, една двойка претърпява непрекъснати трансформации с намесата на третия човек. Разликата във физиката на изпълнителите добавя още един нюанс в усещането за уязвимост на двойката и тяхната любов. Постановка 2013, режисура - Али Табет и Хеди Табет. Музика - Софиан Бен Йосеф. Времетраене: 32 мин.

Вторият спектакъл - „Али“ изследва въпросите за различието и как то се възприема от страна на обществото. Постановка 2008, режисура - Матюрен Болзе и Хеди Табет. От и със Матюрен Болзе и Хеди Табет, звук: Жером Февр. Времетраене: 22 мин.

 

Билети на касата пред Общината и в Градски дом на културата.

 


Автор:
Екип Почетно консулство на Република Франция - Алианс Франсез Пловдив
Публикация:
24.10.2015 г. 14:09
Посетено:
1094
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/22195-frenskata-kompaniya-mrta-predstavya-dva-spektakala-v-ramkite-na-one-dance-week-plovdiv