Сцена / екран / ефир

Фондация „Пространство за танц“ и Балет „Арабеск“ представят спектакъла „Бла, Бла..."

Премиера на 21 октомври, 19 часа, Музикален театър

Фондация „Пространство за танц“ и Балет „Арабеск“ представят спектакъла „Бла, Бла..."


◊ СЪБИТИЕТО

Фондация „Пространство за танц“ и Балет „Арабеск“ представят

„Бла, Бла...“

Премиера на 21 октомври, 19 часа, Музикален театър

Хореография - Морис Кози (САЩ)

Музика Джони Транк и Джус ансамбъл

Участват: Ангелина Гаврилова, Андрея Андонова, Виктория Петрова, Петя Колева,  Васил Дипчиков, Стефан Вучов и Филип Миланов.

 

„Бла, Бла....“ е спектакъл за самотата, разглеждана в контекста на неспособността ни да общуваме със себе си, с другите и със света. Тази невъзможност за общуване поставя героите в различни абсурдни ситуации на ръба на трагичното и комичното. Това е спектакъл за вечните клишета във взаимоотношенията между половете -  като отхвърлената жена, търсеща мъжко внимание  и всичко, съпътстващо „игрите“, които играем, рекламирайки себе си, домогвайки се до обекта на желанията си.. В тази игра  всеки от нас крие своите малки тайни - един тайно мечтае да бъде по-надарен, друг има за фетиш женски сутиен и т.н. 

„Бла, Бла...“ изследва нашата сложна реалност с лекота и хумор.

Спектакълът „Бла, Бла...“ се реализира със съдействието и подкрепата на Американското посолство в България.

            

◊ ОЩЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

„Бла, Бла...“ е продължение на международния проект "Танцови преводи", в който Морис Кози за първи път постави специално за трупата на Балет „Арабеск“  спектакъла "Измъчени мелодии" по музика на композитора Габриел Прокофиев „Струнен квартет №1“. Интересният и експресивен танцов език, емоционалният подход и метод на работата му с танцьорите и силното въздействието на спектакъла върху публиката  са  основание  да го поканим отново.

Морис Кози е танцьор и хореограф от американски произход с уникална творческа биография. Класически танцьор и солист на Националния балет на Канада в периода 1988-1991 г. Пристига в Европа по покана на Уилям Форсайт и осем години е солист на Франкфурт балет. С приключване на танцовата си кариера работи като хореограф на Нидерланд Данс Тиътър – Холандия, Кулберг Балет, Шведски кралски балет и като асистент-хореограф на Уилям Форсайт, Леон Лайтфул, Уейн МакГрегор и др. Има изключителните права за поставяне на всички спектакли на Уилям Форсайт. Автор е на над 20 хореографски заглавия за трупите на Националния балет на Канада, Нидерланд Данс тиътътр, Миуоки балет и др.


Автор:
Мая Михайлова
Публикация:
18.10.2015 г. 15:39
Етикети:
Посетено:
1211
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/22150-fondatsiya-prostranstvo-za-tants-i-balet-arabesk-predstavyat-spektakala-bla-bla