Сцена / екран / ефир

Столичен куклен театър стартира образователния проект „Пази детето“

Премиерата на куклено-театралния спектакъл е на 1 октомври

Столичен куклен театър стартира образователния проект „Пази детето“


◊ ПРЕМИЕРА

„Пази детето“


Текст и режисура – Елза Лалева по идея на Кирякос Аргиропулос
Сценография и кукли – Ива Гикова
Музика – Константин Цеков
Кукломайстор – Петър Чекуров

Участват: Ваня Камянска, Георги Стоянов, Христо Димитров


Интерактивният куклено-театрален спектакъл „Пази детето“, който се реализира по Програма „Култура“ на Столична община, съвместно с Главна дирекция „Национална полиция“, ще бъде представен предпремиерно на 29 и 30 септември от 10.30 ч. в 18 СОУ „Уилям Гладстон“.

На премиерата, която ще бъде на 1 октомври от 10.30 ч. в 18 СОУ „Уилям Гладстон“, са поканени представители на Столична община, Главна дирекция „Национална полиция“, Дирекция „Култура“, Столичен инспекторат, медии и официални гости.

Проектът е пътуващо образователно представление, което чрез диалога и обучението, засяга деликатни теми от детското ежедневие – пътна безопасност, поведение на детето в различни ситуации, поведение на детето на улицата, поведение при среща с непознат и др.

 „Пази детето” е представление, което ще се играе само в детски градини и начални училища на територията на Столична община и чрез принципа на интерактивната игра, ще представя на децата важна информация по един атрактивен и запомнящ се начин.

Особено важен елемент в проекта е сътрудничеството на Столичен куклен Театър с Главна дирекция „Охранителна полиция” на МВР, която съдейства при реализацията на проекта с методически съвети и примери от европейската практика по отношение на превенцията.


Автор:
Столичен куклен театър
Публикация:
28.09.2015 г. 11:49
Посетено:
950
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/22016-stolichen-kuklen-teatar-startira-obrazovatelniya-proekt-pazi-deteto