Сцена / екран / ефир

Виртуозната комедия „Ало, ало!” за 100-тен път на сцената на театър „Възраждане”

Новият сезон в камерната зала на пл. ”Славейков” 4 започва с празничния юбилей на превърналото се в класика заглавие

Виртуозната комедия „Ало, ало!” за 100-тен път на сцената на театър „Възраждане”


◊ СЪБИТИЕТО

Виртуозният спектакъл „Ало, ало!” ще отпразнува своя 100-тен юбилей на 26 септември, събота от 19 ч. на сцената на театър „Възраждане”!

Елегантен, остроумен, брилянтен хумор, експресивни, разнолики персонажи, колоритен и много игрив поглед върху събитията от Втората световна война - историята никога не е била така иронична и дръзновена, както в комедията „Ало, ало”! Превърналият се в класика телевизионен сериал, дело на английското дуо Дейвид Крофт и Джереми Лойд е в основата и на едноименната театрална постановка с режисьор Роберт Янакиев.

Преводът на текста е дело на Златна Костова, а в актьорският състав влизат Свежен Младенов, Мира Върбанова, Ивет Радулова, Яна Кузова, Филипа Балдева, Донка Аврамова-Бочева, Йосиф Сърчаджиев, Георги Златарев, Анатоли Лазаров, Роберт Янакиев, Даниел Цочев, Христо Ботев, Мартин Смочевски, Йордан Ръсин, Димитър Захариев, Николина Велчева.

Едно от любимите на публиката представления от репертоара на общинския театър „Възраждане” отвежда в провинциалната атмосфера на Франция по време на немската окупация. Германци, англичани, италианци и франзуци пресъздават заедно един нестандартен, любопитен и цветист дух, в който фините закачки имат главна роля.

Впечатляващият сюжет, базиран върху реалните факти от историята и многопластовите, ярки герои са добре познати на милиони зрители по цял свят. Критиците отдавна оприличават шеметният разказ за ресторантьора Рене Артоа в класика на съвременната драматургия. Основна заслуга за това имат сценаристите Дейвид Крофт и Джеръми Лойд, които представят един необичаен и много находчив поглед върху събитията от Втората световна война. Резултатът е отличеният с множество награди сериал „Ало,ало!”, добре познат и на българската публика.

 

С отбелязването на 100-ния юбилей на представлението театър „Възраждане” обещава на настоящата и бъдещата си публика незабравим празник от сцената! Комедията „Ало, ало”! със сигурност ще подари 120 минути истинско пиршество и многообещаващо начало на новият сезон в театър „Възраждане”!

 

Билети за постановките може да закупите на касата на театър „Възраждане” (пл „Славейков” 4). За по-подробна информация следете сайта на театъра: www.theatrevazrajdane.bg както и Facebook страницата: https://www.facebook.com/kamerenteaturvazrajdane?fref=ts

 

Автор:
Рада Езекиева
Публикация:
23.09.2015 г. 16:00
Посетено:
1085
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21987-virtuoznata-komediya-alo-alo-za-100-ten-pat-na-stsenata-na-teatar-vazrazhdane