Сцена / екран / ефир

Васил Михайлов и Стефка Янорова в "Брудершафт" от Анатолий Крим

За първи път в Русе - 01.09.2015 г., 19.00 ч., Военен клуб

Васил Михайлов и Стефка Янорова в "Брудершафт" от Анатолий Крим


◊ СЪБИТИЕТО

"Брудершафт" от Анатолий Крим

Участват: Васил Михайлов и Стефка Янорова
Постановка: Асен Шопов
Сценография: Владимир Шишков
 

01.09.2015 г., 19.00 ч., Военен клуб - Русе

*Брудершафт
– ритуал за сближаване, в който двама души, кръстосали ръце през лактите и гледащи се в очите, отпиват от чашите си с алкохол
 
Съвременната комедия ще ни разкрие заплетените взаимоотношения между пенсионирания железничар Степан и красивата му непозната гостенка – София Александровна. Бившата учителка  ще въдвори ред в жилището и в живота на мъжа. Но ще успее ли той да разгадае какво се крие зад нейната поява?

Ролите изпълняват мощният актьор Васил Михайлов и ослепителната Стефка Янорова. Те ще ви запленят с убедителната си, задълбочена игра, с която пресъздават надиграването между своите герои.

А режисьорът-доайен Асен Шопов, с деликатно майсторство и прекрасно усещане за чаровното и нежното, разкрива най-тънките нюанси на сюжета.

Авторът Анатолий Крим е сред най-поставяните рускоезични драматурзи на нашето време. Постановките на текстовете на Крим по света са безчет. Дойде време Театър 199 да включи в своята репертоарна палитра една от ярките творби на Крим – "Брудершафт". Насладете се на романтичната наздравица на фона на железопътния каданс.

Наздравицата „Брудершафт“ е синоним на липсващата близост между героите от пиесата на Анатолий Крим с оригинално заглавие „Дом за събаряне”.

„Брудершафт“ е жажда за още една глътка живот тогава, когато ти се струва, че щастието е останало някъде далече в спомените, събуждани от шума на преминаващия влак, отнасящ надеждата, че още е възможна взаимност и щастие на мястото на отишлата си любов.

„Брудершафт“ не е мелодрама, а жестока картина на реалността в която живеем ние и нашите герои, в чиято история ние се оглеждаме с надеждата, нещата, които ни правят малко по-щастливи, да се случват. „Брудершафт“ е… това, което искаме да се случи, обяснява режисьорът Асен Шопов.

 
01.09.2015 г., 19.00 ч., Военен клуб - Русе

Билетен център: ул. "Симеон Велики" № 6
За контакти: 0878488802; 0885009249


 
Автор:
Красимира Стоева
Публикация:
24.08.2015 г. 15:38
Посетено:
1483
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21852-vasil-mihaylov-i-stefka-yanorova-v-brudershaft-ot-anatoliy-krim