Сцена / екран / ефир

Премиера на спектакъла „Под вода“ / „Underwater” в "Червената къща"

Авторски театрален спектакъл на Студио за документален театър VOX POPULI, София и Built for Collapse, Ню Йорк

Премиера на спектакъла „Под вода“ / „Underwater” в "Червената къща"


◊ СЪБИТИЕТО

На 21 август от 20:00 часа в Център за култура и дебат "Червената къща" в София ще се състои премиерата на новия спектакъл „Под вода“ / „Underwater” на Студио за документален театър VOX POPULI, съвместно с американската театрална компания Built for Collapse.
 
Създаден от режисьорите Неда Соколовска (България) и Саназ Гажарахими (САЩ), спектакълът се занимава със значението на водата и промените, които настъпват в резултат на нейния нарастващ дефицит.
 
Проектът се ражда след теренно проучване (интервюта с местни жители, събиране на разкази, документи, фото и видео материал) в малкото българско село Водица, Попово, чиято история, име и фолклор са свързани с водата.

Два свята, разделени от океан и шестима млади хора, застанали на раздела между потъващото минало и пластмасовото настояще, търсещи близост помежду си и връзка между далечните брегове на своя произход. Това е разказ за времето, в което живеем, погледнато през призмата на падаща водна капка, със загриженост и надежда, че изворът няма да пресъхне.

Режисура: Неда Соколовска, Саназ Гажарахими
Участват: Василия Дребова, Йонко Димитров, Мадлен Чолакова / Неда Соколовска, Бен Хобс, Винсент Сантворд

Продължителност: 90 мин.
Език: английски / български
Билети: 10 лв. (
За резервация: http://www.redhouse-sofia.org )

Спектакълът е създаден с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“, „Арт офис“ и Фондация „Помощ за благотворителността в България“.


Автор: Студио VOX POPULI
18.08.2015 г. 17:04
Посетено: 1219
Етикети: София, Червената къща, театрален спектакъл, Неда Соколовска, Built for Collapse, Underwater, Под вода, Студио VOX POPULI, Саназ Гажарахими
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21841-premiera-na-spektakala-pod-voda-underwater-v-chervenata-kashta