Сцена / екран / ефир

Тенорът Стефан Петков с премиерен спектакъл на „Хубавата Елена“

23 май 2015 г., 19.00 ч., Национален музикален театър "Стефан Македонски"

Тенорът Стефан Петков  с премиерен спектакъл на „Хубавата Елена“


◊ СЪБИТИЕТО

След изключителния успех на двете премиери на „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“, в които своя блестящ дебют направиха примата на театъра Валентина Корчакова и младото мецосопрано Йоана Кадийска в ролята на Елена, и третото представление се очаква с огромен интерес. На 23 май 2015 г. от 19.00 ч. своя дебют като Парис ще направи и тенорът Стефан Петков. След като блесна с богато нюансирания си тембър в теноровия концерт „Медитеранео“, сега Стефан Петков ще ни представи един влюбен и романтичен Парис.

Стефан Петков завършва бакалавърска степен по оперно пеене в НМА “Панчо Владигеров” – София през 2007 г. и  става артист-солист в ДМТ „Константин Кисимов” - В.Търново. Продължава образованието си с доц. Констанца Вачкова и през 2008 г. вече е солист на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. През същата година  печели първа награда на Младежкия международен конкурс ”Короната на Търновград” - В.Търново, 3 години по-късно участва в майсторски клас на Райна Кабаиванска. През този сезон почитателите на оперетата могат да го видят освен в „Медитеранео“, и в ролята на Павлин от „Българи от старо време“ на Ас. Карастоянов и Йозеф във „Виенска кръв“ на Й. Щраус.

Този спектакъл е премиерен и за примата на театъра – сопраното Добрина Икономова в ролята на Атина Палада.

Безспорният успех на „Хубавата Елена“ вече е във визитките на творческия тандем режисьорът Марио Николов и диригентът Юли Дамянов, които  отдавна  са утвърден и успешен екип, печелещ сърцата и аплодисментите на почитателите на музикално-сценичните жанрове не само в София, но и в цялата страна. Сценографията е на Николай Николов, костюмите – на Цветанка Петкова-Стойнова,мултимедията – на Ива Павлова. Асистент-режисьор е Александър Мутафчийски, а хореографи - Светлин Ивелинов и Антоанета Алексиева, хормайстор - Людмил Горчев.

 

Автор:
Таня Симеонова
Публикация:
22.05.2015 г. 17:53
Посетено:
1491
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21495-tenorat-stefan-petkov-s-premieren-spektakal-na-hubavata-elena