Сцена / екран / ефир

"Възхвала на колебанието" по текстове на Георги Господинов гостува в Пловдив

Спектакъл на Драматичен театър „Стефан Киров“ - Сливен, постановка Маргарита Младенова

"Възхвала на колебанието" по текстове на Георги Господинов гостува в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Драматичен театър „Стефан Киров“ - Сливен
представя в Пловдив

Възхвала на колебанието

от Георги Господинов

Постановка: Маргарита Младенова

Участват: Таня Йоргова, Деница Даринова, Десислава Касабова, Ивайло Гандев, Димитър Костадинов, Добромир Цветков и Михаил Илийков.

Дата: 21 май 2015, четвъртък
Две представления: 18 ч. и 20 ч.
Място: Пловдив, Концертна зала. пл. „Централен” 1

Билети на билетен център пред Община Пловдив.
В работни дни (10-19. ч.)
В почивни дни (11-17 ч.)
За резервации: 032/33 65 33

Събитието във Фейсбук:
https://www.facebook.com/events/664281990382009/


"Възхвала на колебанието" е представление за участта на българина от времето на прехода. За живия човек, който вече 25 години се съпротивлява на превръщането му в "електорална единица"; пази в паметта си трепетите, мечтите, мислите и вълненията на своето лично битие, които очертават човешкото му пространство, достойнството му на "свят в света".

Вдъхновени от ранната поезия и късната проза на Георги Господинов, заредени от вечните "парчета" на Бийтълс, шестима млади актьори в творчески сговор и доверие към зрителя водят своята артистична битка срещу о-без-човечаването на живота.
Маргарита Младенова

Две големи имена бележат най-новата постановка на сливенския драматичен театър “Възхвала на колебанието” – Маргарита Младенова и Георги Господинов. Спектакълът е драматизация на проф. Младенова по разкази и стихове на Георги Господинов от неговите книги „Балади и разпади”, „Невидимите кризи”, „И всичко стана луна”.

Маргарита Младенова смята, че поезията, особено ранната, на Георги Господинов, също като тази на Борис Христов, е много театрална, като всяка силна поезия. Тази поезия се интересува от истината за човека. През магията на сцената, нейният живот се усилва и тя се среща с днешния българин по един друг начин. "Време е за истина от сцената, но не каква да е истина, а изповедална истина." – смята голямата дама на българския театър. – "Защото проблемът на днешния човек е не как да се нахрани – проблемът е как да остане човек."
Автор: ИК Жанет 45
16.05.2015 г. 14:10
Посетено: 1232
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21446-vazhvala-na-kolebanieto-po-tekstove-na-georgi-gospodinov-gostuva-v-plovdiv