Сцена / екран / ефир

Премиера на мюзикъла "Грозното пате"

На 9 и 10 май от 11:00 ч. на сцената на Независим театър

Премиера на мюзикъла "Грозното пате"


◊ ПОКАНА

Ето че дългоочакваният миг настъпи!
 
Премиерата на мюзикъла за деца и възрастни „Грозното пате“ по едноименната приказка на великия  датски разказвач Ханс Кристиян Андерсен, ще се случи след броени часове! На 9 и 10 май от 11:00 ч. на сцената на Независим театър (бивш Модерен театър).

След невероятния успех на хитовия мюзикъл „Аладин“, творческият му екип се зае с прекрасната и нелека задача да превърне друга, обичана от всички деца по света приказка, в музикално-сценично вълшебство. Чудната история на Грозното пате идва при своята публика на крилете на музиката, танците и думите, които карат мечтите да се превръщат в истини. На сцената излизат Грозното пате, Патка Сладка, Комшийка Червеношийка, Петел Будилник, Британските гъсоци Хю и Грант, Пуяк Надуяк, Квачка Късокрачка, Котка Кротка, Братчетата Мрън и Гладен съм, и разбира се, много малки и красиви лебеди.

Либретото е дело на Иван Ангелов. Музиката – на Марио Балтаджиев, който е и продуцент на спектакъла. Режисьор на мюзикъла е Надя Асенова, хореограф – прима балерината Татяна Янева. Сценография и анимация – Кънчо Касабов. Невероятните костюми са дело на Антония Попова.

Цигулката „Амати“ на световноизвестния български цигулар - Васко Василев, ще изсвири в „Грозното пате“, една от вълнуващите музикални партии – „Три минути до пролетта“, изпята от Поли Генова.

Това невероятно изпълнение ще ви развълнува и ще ви накара да заобичате истински Грозното пате. Ще ви се прииска да подкрепите различните и правото им на пълноценен и стойностен живот, каквото е и основното послание на спектакъла. Ще откриете красотата като смисъл на живота, копнежа към свободата, любопитството към света, като мотив за усъвършенстване, стремежът към мечтите и полета на духа.

„Да си различен не е престъпление.
Всеки е красив по своему и трябва да бъде приеман такъв, какъвто е.
Всеки носи своя талант.
Един ден грозното патенце до вас може да се окаже красив лебед.“


Това ни казват и изпяват от сцената невероятните: Поли Генова, Ненчо Балабанов, Денко Проданов, Цветелин Павлов, Яница Маслинкова, Марина Драгомирецкая, Камен Иванов и Атанас Чопов.

Елате и се потопете в тази, спираща дъха магия, забавлявайте се и ще се почувствате удовлетворени, заредени с положителни емоции и пречистени.  Може би всеки от вас ще открие себе си или поне частица от същността си.

Нека погледнем смело нагоре, към звездите и мечтите, нека полетим заедно на крилете на любовта, защото: „Само който гледа нагоре, ще полети“.

• Следващи представления на мюзикъла: 24 май, 31 май, 6 юни и 14 юни от 11:00 ч.!

Заповядайте!


Билети – Билетен център НДК, касата на Независим театър и онлайн на: http://www.ticketlogic.bg/ и през страницата на мюзикъла във Фейсбук.


Автор:
Атанас Чопов
Публикация:
08.05.2015 г. 12:52
Етикети:
Независим театърНадя АсеноваАндерсенГрозното патемюзикълпремиера
Ненчо Балабанов
Поли Генова
Иван Ангелов
Марио Балтаджиев
Посетено:
1485
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21375-premiera-na-myuzikala-groznoto-pate