Сцена / екран / ефир

Празничен спектакъл на оперетата „Веселата вдовица” от Лехар

На 7 май от 19.00 часа на сцената на Държавна опера Русе

Празничен спектакъл на оперетата „Веселата вдовица” от Лехар


◊ СЪБИТИЕТО

Празничният спектакъл на любимата за публиката оперета на Франц Лехар „Веселата вдовица” ще бъде представен на 7 май от 19.00 часа на сцената на Държавна опера Русе. Солистите, хорът, балетът и оркестърът на Държавна опера Русе ще разкажат непреходната история за любовта, съпроводена с много комични и трогателни ситуации с щастлив край.

В ролята на Ханна Главари зрителите ще се срещнат с изкуството на сопраното Теодора Чукурска, за която тази роля е първа и единствена в оперетата. На 7 май в ролята на граф Данило ще й партнира солистът на Софийската опера Пламен Папазиков, както и солистите на Русенската опера Стоян Стоянджов – в образа на Барон Зета, Диана Василева – Валансиен, Николай Моцов – в ролята на Камий Росийон, актьорът Илия Деведжиев ще видим отново в ролята на Ньегош. В останалите роли участват Димитър Зашев, Мирослав Христов, Пламен Троански, Ася Русева, Стефан Пенчев, Мая Владимирова, Евгени Ганев, Йоланта Николаева.

Диригент Владимир Бошнаков.

Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов. Заслуга за атмосферата на спектакъла в истински виенски стил имат художниците Борис Стойнов и Цветанка Петкова-Стойнова. Диригент на хора Стелияна Димитрова, асистент режисьор Елена Илиева.


Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
Публикация:
05.05.2015 г. 17:29
Посетено:
1230
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21359-praznichen-spektakal-na-operetata-veselata-vdovitsa-ot-lehar