Сцена / екран / ефир

"Децата на България танцуват" - спектакъл на Националното училище за танцово изкуство

Посветен на Международния ден на детето и 70 години от учредяването на ООН и ЮНЕСКО

"Децата на България танцуват" - спектакъл на Националното училище за танцово изкуство


◊ СЪБИТИЕТО

На 1 юни 2015 година в зала 1 на НДК, под патронажа на ЮНЕСКО, Националното училище за танцово изкуство София (НУТИ) ще представи танцовия спектакъл „Децата на България танцуват”, посветен на Международния ден на детето и 70 години от учредяването на ООН и ЮНЕСКО. С него ще бъде поставено началото на поредица от културни събития, които училището ще организира в чест на шестдесет и петата годишнина от своето създаване.

Спектакълът, в който ще вземат участие талантливите възпитаници на училището, ще представи танцови изкуства в три жанрови направления – класически балет, български фолклорен танц и съвременен танц. Многообразието от танцови форми ще включва редица шедьоври на световната и българската класика.

НУТИ осъществява своята дейност в хармония с идеите и целите на ЮНЕСКО. Работата на училището изцяло е в подкрепа на мисията на световната организация за култура, наука, образование и комуникации към ООН, като възпитава своите ученици в духа, традициите и ценностите на танцовото изкуство. Училището е първото сред школата в системата на културата, което подаде документи за асоцииране в АСУ на ЮНЕСКО - инициатива, която впоследствие бе препоръчана от МК на сродните училища. Така НУТИ утвърждава публично една добра практика в сферата на образованието и културата, която е посветена на подкрепата на таланта и креативността на възпитаниците на училището.


Билети с цени 8 и 10 лева можете да закупите  на касите в Билетния център на НДК, в партньорската мрежа на Ивентим. 

Автор: Организаторите
29.04.2015 г. 14:39
Посетено: 1129
Етикети: НДК, танцов спектакъл, НУТИ, Децата на България танцуват, Национално училище за танцово изкуство София
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21263-detsata-na-balgariya-tantsuvat-spektakal-na-natsionalnoto-uchilishte-za-tantsovo-izkustvo