Сцена / екран / ефир

Съвременни испански филми - трима млади режисьори, три гледни точки в испанското кино

Кино в сряда вечер, 15-29 април 2015 г.

Съвременни испански филми - трима млади режисьори, три гледни точки в испанското кино


◊ ПОКАНА

Институт Сервантес София продължава с киновечерите за любителите на седмото изкуство.

Всяка сряда от 15 до 29 април в Пространство Сервантес на ул. “Света София“ ще бъдат представени на българската публика избрани съвременни пълнометражни филми.


• Лентата “Рана” (Испания, 2013) на реж. Фернандо Франко открива поредицата на 15 април, от 18.30 ч. Главната героиня, Ана (Мариан Алварес) ни кара да се замислим за взаимоотношенията между хората и проблемите в съвремието свързани с една доста актуална тема, а именно емоционалната интелигентност. Нестабилното психическо състояние и поведение, което води една нараняваща изолация.


• На 22 април филмът “Стокхолм” (Испания, 2013) на реж. Родриго Сорогойен дел Амо с леко черни краски ни показва как определените очаквания провалят дори и „най-обещаващата“ връзка. Как всичко се случва в нощ, като всяка друга за него. Нощ, решаваща за нея. Но никой от тях не знае, че след тази нощ те ще бъдат свързани завинаги.


• Поредицата ще закрие лентата на режисьорът Хуан Кавестани „Разни хора“ на 29 април, пак в сряда. Калейдоскопски разказ, в който уж случайно се преплитат комедия, драма, социален разказ, ужас и сюрреализъм.


Филмите са със субтитри на български език.

Входът е свободен до запълване на залата.

Начало на всички прожекции: 18.30 ч.

Facebook: https://www.facebook.com/events/878318312237737/





Автор:
Институт Сервантес София
Публикация:
14.04.2015 г. 17:04
Посетено:
4004
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21204-savremenni-ispanski-filmi-trima-mladi-rezhisyori-tri-gledni-tochki-v-ispanskoto-kino