Сцена / екран / ефир

Катерина Тупарова се завръща в ролята на Чиболета

„Една нощ във Венеция“ от Йохан Щраус - на 3 април в Музикалния театър

Катерина Тупарова се завръща в ролята на Чиболета


◊ ПОКАНА

Почитателите на една от примите на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ Катерина Тупарова ще могат отново да я гледат в ролята на Чиболета от оперетата „Една нощ във Венеция“ от Йохан Щраус на 3 април 2015 г., петък, от 19.00 часа.

В ролята на нейния любим - готвачът Папакода ще видим Александър Мутафчийски. Иван Панев, Емил Митрополитски и Румен Григоров ще облекат тогите на тримата венециански сенатори – Бартоломео Делакуа, Стефано Барбучо и Джорджо Тестачо. Добрина Икономова и Богомил Спиров ще бъдат влюбената двойка Анина и Карамело. С гондола ще пристигне Пеньо Пирозов в ролята на Херцога, а Юлия Маринова ще видим като Барбара Делакуа – сенаторската съпруга, за която Херцогът мечтае. В спектакъла ще видим  още Александър Василев като Еврико Пизели и Драгомир Стойков като Чентурио.

Режисьор на спектакъла е проф. Светозар Донев, на диригентския пулт ще бъда Игор Богданов, сценографията и костюмите са на Евгения Раева. Хореограф на постановката е Антоанета Алексиева, а хормайстор – Людмил Горчев.

Автор:
Таня Симеонова
Публикация:
24.03.2015 г. 14:51
Посетено:
2120
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21078-katerina-tuparova-se-zavrashta-v-rolyata-na-chiboleta