Сцена / екран / ефир

Неочакван юбилей. Актрисата на Сатирата - Йорданка Стефанова на 60!

На 17 март 2015 честваме нейния рожден ден

Неочакван юбилей. Актрисата на Сатирата - Йорданка Стефанова на 60!
Йорданка Стефанова в моноспектакъла "Бясна, кривогледа и лакома"


Йорданка Стефанова на 60!

В Сатиричния театър, където още активно и успешно играят Стоянка Мутафова и Никола Анастасов, Йорданка Стефанова спокойно може да играе и ролята на млада актриса. Така че нейният юбилей, който е поводът за тези думи, е някак изненадващ, преждевременен, неуместен.

Вече толкова години Йорданка Стефанова впечатлява с талантливата си отдаденост, впечатляваща всепосветеност на театъра, с неукротимото си желание да изпробва различни пътища и пътечки в театъра. Тя спокойно и заслужено може да играе „звездата” на трупата на Сатирата, но очевидно това изобщо не я блазни. Тя, която позна успеха още от началото на кариерата си, знае разликата между театралната суета и другото, важното, трудното, вечно непостиганото, изплъзващото се, но единственото, което има смисъл да преследваш. И вече толкова години тя го прави.

На сцената на Сатиричния театър можете да я гледате в "Столетие мое" и "Златният телец" заедно със Стоянка Мутафова, в моноспектакъла на Валентин Ганев "Бясна, кривогледа и лакома" и в мюзикъла за малки и големи "Шумът на върбите".


Автор:
Сатиричен театър "Алеко Константинов"
Публикация:
17.03.2015 г. 12:55
Етикети:
Посетено:
2594
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21029-neochakvan-yubiley-aktrisata-na-satirata-yordanka-stefanova-na-60