Сцена / екран / ефир

Спектакълът „Exit” на Балет „Арабеск” с номинация „ИКАР 2015”

19 март, 19 ч., на сцената на Музикален театър

Спектакълът „Exit” на Балет „Арабеск” с номинация „ИКАР 2015”


◊ СЪБИТИЕТО

Спектакълът на Балет „Арабеск” "Exit" ще бъде представен на Софийския театрален салон с номинация за наградата на САБ - „ИКАР 2015” в категорията „Съвременен танц и пърформанс”.

"EXIT" - танцов спектакъл, победител в IX Международен конкурс за съвременна хореография „Маргарита Арнаудова” на Балет "Арабеск"

. Идея и хореография: Филип Миланов
. Музика: Добринка Табакова
. Изпълнение: Виктория Петрова, Марина Попова, Петя Колева, Стефка Табакова, Валери Миленков, Васил Дипчиков

Тема на спектакъла е проблемът на индивидуалиста в обществото- проблемът на различния, мачкан от общността и болезнено търсещ изход. „ЕXIT” e вълнуващ спектакъл, разработващ идеята за мъчителното самосъхранение на индивида в един абсурден и враждебен свят. Композитор на музиката, по която е създаден спектакълът, е Добринка Табакова, получила Грами Номинация (Grammy Nomination 2014 for Best Classical Compendium - Tabakova "String Paths"). Тази номинация може би повлèче крак и ето че и спектакълът по точно тази музика е номиниран. Благодарим й от сърце за съгласието да предостави своя музика за конкурса на Балет „Арабеск”

            
В програмата на вечерта са включени и спектаклите, номинирани за наградата на ІХ конкурс за съвременна хореография „Маргарита Арнаудова”:

„3 чаши” на Ноа Атар (Израел), по музика на Георги Арнаудов, утвърден съвременен български композитор. Творбата е вдъхновена от съвременните женски идеали за красота и успех и желанието на жените да се вместят в тях, пресъздадени от Ангелина Гаврилова, Виктория Петрова и Андрея Андонова
и
„Капка в океана” на Антъни Мидълтън (Обединено Кралство) по музика на Добринка Табакова. “Капка в океана” изследва самотата и празнотата, чувството, че има нещо, което липсва от живота ни. Три танцьора (Марина Попова, Петя Колева, Стефка Табакова) в пространството, всеки от тях затворен в собственото си съществуване, търсят начин да създадат връзки.



Автор:
Мая Михайлова
Публикация:
16.03.2015 г. 14:11
Етикети:
Посетено:
1332
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/21022-spektakalat-exit-na-balet-arabesk-s-nominatsiya-ikar-2015