Сцена / екран / ефир

Премиера на "Великата грешница" на 8-ми март

"Ах, Бродуей, Бродуей" и "Великата грешница" на 7 и 8 март от 19:00 часа

Премиера на "Великата грешница" на 8-ми март


◊ ПОКАНА

По случай 8-ми март арт-сцена „4хП“ Ви предлага да прекарате един уикенд, изпълнен с много танц, песен и грях с представленията "Ах, Бродуей, Бродуей" и "Великата грешница" на 7 и 8 март от 19:00 часа.

"Ах, Бродуей, Бродуей"

 Мюзикълът – един от жанровете, с който израснаха поредица от поколения, жанр, който поиска да говори на езика на времето, на хората днес. Хората от улицата. Хората от живота... Жанрът, който “свали” големите класически митове и теми, герои и образи и ги направи днешни – живи. Юлия, Шекспировата Юлия слезе от високо романтичното си балконче във Верона и тръгна по улиците на един американски квартал, а Ромео остави високо поетичните си любовни стрели и взе нож, за да защити любовта си. В мюзикъла драмата стана конкретна, остра, на месо. Започнахме да я усещаме - с кожата си, с тялото си, с вътрешностите си. Започнахме да говорим без думи, престанахме да говорим, започнахме да пеем, да танцуваме. Започнахме да случваме съдбата на героите, но и своята собствена съдба, с цялото си същество. Ах, Бродуей, Бродуей...
. Режисьор: Николай Георгиев
. Хореограф: Петя Йосифова


„Великата грешница“
  
  
Вратата се отваря, огромната съдържателка  на публичния дом влиза. В рокля, цвят слонова кост; дължина: 3/4; аксесоар: брошка, обеци - висят; лице: мургаво, с тежки черти, силно гримирано; нос: дебел; ноздри: оранжево-прозрачни. Виждат се наболите й мустаци. Тя “О, Боже Господи, цялата лепна от пот, цялата съм в цвят и аромат, в цвят и аромат и трюфели, с какъвто аршин мериш, с такъв ще ти го мерят. В черните нощи - бели сладкодумия на парцали. Кеф и каприз. Кеф и каприз на парцали."


* * *

През месец март, по случай празника на жената, дамите могат да закупят билети по 10 лв, които важат за двама за двете представления през всеки от уикендите. Всяка дама, която доведе двама господа, влиза безплатно. Дамите влизат с 20% намаление.


Автор:
Екип на арт-сцена „4хП“
Публикация:
07.03.2015 г. 13:39
Етикети:
Посетено:
1087
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/20969-premiera-na-velikata-greshnitsa-na-8-mi-mart