Сцена / екран / ефир

Световни оперни звезди пеят Вагнер в една вечер в Пловдив

Концерт "Вагнер в една вечер" с Елизабет Стрид и Даниел Брена

Световни оперни звезди пеят Вагнер в една вечер в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Световни оперни звезди с Вагнеров репертоар пристигат в България за уникален концерт на Пловдивска опера. Музика от "Летящият холандец", "Залезът на Боговете", "Валкюрия" и "Зигфрид" е включена в програмата "Вагнер в една вечер" на 28 февруари от 19 часа в Градски дом на културата. В Пловдив ще пеят сопраното Елизабет Стрид и тенорът Дениел Брена под диригентството на маестро Иван Ангелов.

Елизабет Стрид е сред звездите на Вагнеровия фестивал в Байройт. Тя е позната на пловдивската публика от летния фестивал Opera Open, където участва в мултимедийното представление "Полетът на валкюрите". След Пловдив шведското сопрано ще пее в нова продукция на "Зигфрид" в родния град на Вагнер - Лайпциг. Ангажиментите й за участие в постановки на Вагнерови опери вече се простират до 2017 година, когато ще изиграе ролята на Зиглинде в Чикагската опера.

Американският тенор Даниел Брена е определен от изданието The Times като "един от най-младите и най-убедителните изпълнители на Зигфрид в момента". През януари и февруари 2015 той пее в миланската Ла Скала в постановката "Die Soldaten", с която получава огромно признание и на оперния фестивал в Залцбург през 2012. Програмата на Даниел Брена включва предстоящи ангажименти в операта в Прага, в Метрополитън опера Ню Йорк и в операта във Вашингтон.

Маестро Иван Ангелов е гостуващ диригент в най-престижните европейски и световни оперни театри и концертни зали. Негова е идеята да представи творчеството на Вагнер като подбере оперна музика в рамките на двучасов концерт. Не е тайна, че огромната продължителност на Вагнеровите опери  респектира еднакво музиканти и зрители по цял свят.


Билети за "Вагнер в една вечер" с Елизабет Стрид и Даниел Брена се продават на касата на Концертна зала в Пловдив, в Билетен център пред Общината в Пловдив и онлайн в eventim.bg.


Автор: Никола Шопов
23.02.2015 г. 15:29
Посетено: 831
Етикети: Пловдив, Елизабет Стрид, концерт, Маестро Иван Ангелов, Даниел Брена, Вагнер в една вечер
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/20894-svetovni-operni-zvezdi-peyat-vagner-v-edna-vecher-v-plovdiv