Сцена / екран / ефир

Един ден със... Снежанка и седемте джуджета

Тази събота в Пловдив - мюзикъл за деца и придружаващи ги родители

Един ден със... Снежанка и седемте джуджета


◊ СЪБИТИЕТО

Тази събота в Пловдив ще бъде един ден пълен с ''Една Снежанка, седем джуджета и още нещо...'', мюзикъл за деца и придружаващи ги родители.

Екипът на арт-сцена „4хП“ предвижда представления от 15:00, 17:00, 19:00 ч., но по-интересното е онова ''още нещо'' - залегнало в заглавието на самия спектакъл - целия ден и не само в определените часове и определеното време, но и между спектаклите, когато зрителите и най-вече децата ще могат да общуват със Снежанка, джуджетата, актьорите. Да играят, да пеят и да танцуват, защото истината е, че преставаме да играем, не защото стареем, а стареем, защото преставаме да си играем. Децата ще имат възможността да влизат в действието на спектакъла с конкретно предложение, например кой да играе Снежанка, как да се наричат джуджетата, къде се крие принца и др. Всичко ще се случва на принципа: ''тук и сега, с тези хора, на това място''.

Подобни изненади очакват и бъдещи зрители в центъра на града преди обяд, когато актьорите ще интерактират с бъдещите зрители за очаквания празник на паратеатралното и приказно приключение.

Цени на билетите: деца – 3 лв., възрастни 5 лв.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА "ЕДИН ДЕН С..."

Вече два месеца „4хП“ представя своите постановки на пловдивската публика, сега е време да излезем от пространствата на сцената и да стъпим по калдъръмените улици, да влезнем в града, да срещнем героите на Шекспир, на пример, с гражданите на Пловдив. С този проект ще се опитаме да отворим вратите именно към приключенията.

Конкретният спектакъл, който възприемаме с очите и ушите си е конкретност. Той е случване - сценично случване на избрана тема. Но той е само предпоставка за онова, по-значимо случване в тялото, съзнанието, подсъзнанието на зрителя. В този смисъл същинският спектакъл не е видяното и чутото, а онова, което ще се случва в съзнанието на зрителя преди и след спектакъла - неговото лично случване на темата, за да можем да се откъснем повече от конкретиката на самото представление. Този проект има задачата да трасира по-близко и по-устойчиво участието, съпреживяването, случването на самия зрител. Така при следващите съприкосновения със следващите спектакли, той ще знае посоката и своето лично пространство, на което ние разчитаме и в което той случва нашия спектакъл.



Автор:
Екип на арт-сцена „4хП“
Публикация:
06.02.2015 г. 12:10
Посетено:
983
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/20783-edin-den-sas-snezhanka-i-sedemte-dzhudzheta