Сцена / екран / ефир

„Другата България” показва българите от Обединените Арабски емирства

Българите по света

„Другата България” показва българите от Обединените Арабски емирства


◊ СЪБИТИЕТО

Предаването „Другата България” по телевизия bTV започва излъчването на епизоди за българите в Обединените Арабски Емирства. Поредицата включва 9 серии и стартира тази неделя - 16 април.


◊ ПОВЕЧЕ

Епизодите са заснети в Дубай и Абу Даби. Ориенталски лукс, евтини фришопове, петролни кладенци, бедуини и кервани от камили въвеждат зрителите в атмосферата на арабския свят.

„В разположеното на брега на Персийския залив емирство Дубай има отлични възможности за лична и професионална реализация”, признават пред камерата на „Другата България” българите Михаил Коцев и Александър Тошев.

Михаил Коцев е бивш национален състезател по модерен петобой. Екипът на предаването е поканен в неговия клуб по фехтовка. Клубът се помещава в един от най-луксозните хотели в емирството и в него тренират местни и чужденци от цял свят, дори световни шампиони.

„Другата България” среща зрителите и с българския стоматолог Александър Тошев. Сред пациентите на 37-годишния софиянец днес има шейхове, дипломати, бизнесмени и инвеститори.

Водещият Георги Тошев, операторът Венцислав Нешев и режисьорът Радослав Илиев влизат с камера в 7-звездния „Бурж ал-Араб”, в който работят 10 българи, посещават древното историческо селище Хатта и екстравагантния курорт „Ски Дубай”. Екипът прави зрителите съпричастни и на вдигащо адреналина "dune driving" през пустинята с мощни автомобили и участва в пустинно сафари с барбекю.

Автор:
Петя Рачева
Публикация:
12.04.2006 г. 15:05
Посетено:
1079
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/2054-drugata-balgariya-pokazva-balgarite-ot-obedinenite-arabski-emirstva