Сцена / екран / ефир

„Бяла приказка” отново изгрява в Столичния куклен театър

Възстановяват спектакъла в памет на проф. Атанас Илков

„Бяла приказка” отново изгрява в Столичния куклен театър


◊ СЪБИТИЕТО

Столичният куклен театър възстановява едно от най-емблематичните представления в своя афиш – „Бяла приказка” на Валери Петров
. Представлението, дело на проф. Атанас Илков е играно за пръв път там през 80-те години на миналия век, а след това с текста се заема нов състав, който представя своята интерпретация през 2005 година.

След пет успешни сезона, представлението се „оттегля” в заслужена почивка, а днес възкръсва за нов живот, в памет на Валери Петров, който ни напусна тази година.

• Премиерата на възродената „Бяла приказка” ще бъде на 13 декември. Малките зрители ще могат да я гледат в 10.30, 12.00 и 16.30 ч.

Столичен куклен театър посвещава спектакъла и на 90 години от рождението на проф. Атанас Илков – човекът, който създава и утвърждава принципите на професионалното обучение за куклен театър у нас.

„Бяла приказка” е любима не само на децата, но и на възрастните, защото в нея става дума за нещо много ценно – истинското приятелство. Постановката е колкото за малчуганите, толкова и за техните родители, които често не успяват да видят красотата около себе си, защото вечно са забързани и сериозни. Затова елате при нас и се потопете в магията на нашата „Бяла приказка” – споделя режисьорката на представлението Елза Лалева.


Бяла приказка

От Валери Петров

Постановка – Атанас Илков
Режисьор – Елза Лалева
Сценография и кукли – Майа Петрова
Музика – Петър Ступел
Участват – Здравко Димитров, Мими Йорданова, Нелла Хаджиева, Румелия Знаменова, Цветослава Симеонова, Анелия Ничева, Галина Веселинива, Надежда Тошева, Елза Лалева
Автор: Столичен куклен театър
10.12.2014 г. 16:12
Посетено: 1170
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/20531-byala-prikazka-otnovo-izgryava-v-stolichniya-kuklen-teatar