Сцена / екран / ефир

Яна Борисова събра „изгубените” момчета Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов на една сцена

Пиесата „За теб” с премиера на 5 декември

Яна Борисова събра „изгубените” момчета Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов на една сцена


◊ СЪБИТИЕТО

Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов
в
театралния спектакъл „За теб”
от Яна Борисова


Режисьор - Петър Кауков
Сценография – Никола Тороманов


Съвременните джедаи са особени същества. Те не са съвършени, живеят заради страстта, тръпката, удоволствието... И любовта към живеенето. Но когато в битка защитават истината и красотата, стават вдъхновение за обикновените хора, които седят благодарни, защото са сигурни, че ако нещо се случи, винаги ще има кой да ги спаси!

„За теб” е една пиеса за любовта, страховете, мечтите, живеенето и летенето. За силата на думите, за смисъла да се споделя и за това, как неизреченото понякога е много по-страшно от изреченото. За това, как съдбата и всичко, което не зависи от нас, ни пренарежда в нови и нови конфигурации, откривайки различни възможности как да преминем през непосилността.

Това е историята на две „изгубени” момчета – Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов – които се хващат за ръце и взаимно се превеждат през емоционални тресавища и лабиринти, показвайки ни какво значи да се придвижваш в непрогледен мрак и вместо „помощ”, да крещиш „не ме е страх!”. И да пееш!
 
„За теб” - един откровен, брутален и ужасно смешен мъжки разговор за любовта, живеенето, летенето и всичко, от което ни е страх. Поклон към живота, който ни поднася какво ли не, но в крайна сметка винаги се оказва прекрасен!

Премиера – 5 декември, 19.00 ч.
Театър „Открита сцена”
(бивш „Сълза и смях”)
ул. "Г. С. Раковски" 127


Автор:
Публикация:
02.12.2014 г. 12:30
Посетено:
2592
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/20455-yana-borisova-sabra-izgubenite-momcheta-hristo-mutafchiev-i-stanimir-gamov-na-edna-stsena