Сцена / екран / ефир

„Институт за изследване на Тишината“ – Театър на сетивния Лабиринт

15 ноември – 19 декември 2014, Vertigo Business Tower

„Институт за изследване на Тишината“ – Театър на сетивния Лабиринт


◊ ПОКАНА

„Институт за изследване на тишината“ – Театър на сетивния Лабиринт

Съществуват много видове Тишина: тишината в дълбините на камъните, тишината във вътрешността на книгите, тишина на дъното на океана, тишина отвъд пределите на Вселената и Абсолютната Тишина.

Институтът за изследване на Тишината се занимава с изучаването на своя предмет съвсем БУКВАЛНО. Неговите изследователи проучват и класифицират различните видове Тишина като ВНИКВАТ в тях.

В същността си Институтът е врата към други измерения на Реалността, място за проглеждане в Тъмнината, която сияе, пространство за среща със Себе си и Другите в техните истински, космически измерения. Изследователите на Тишината се наричат „ТИШИНАВТИ“. Ти можеш да бъдеш един от тях...

„Институт за изследване на Тишината” е заглавието на новия интерактивен спектакъл на Театъра на сетивния Лабиринт, чиято премиера бе част от събитието "Нощ на театрите".

В периода между 15 ноември и 19 декември 2014 г. VERTIGO business tower, (бул. „България“ 109) ще се превърне в алхимична лаборатория, изследваща трансформациите и тайните на Тишината вън и вътре в нас!

Преминаването през представленията е ИНДИВИДУАЛНО, затова е НЕОБХОДИМО ПРЕДВАРИТЕЛНО запазване на час и закупуване на БИЛЕТ на тел.: 0889 552 060.

Цена на билета - 40 лв.

Зимата дойде, Коледа наближава, отдайте се на творческо себеизследване и подарете на себе си и близките си едно НЕЗАБРАВИМО ПРЕЖИВЯВАНЕ!


◊ КАКВО Е ТЕАТЪР НА СЕТИВНИЯ ЛАБИРИНТ?

Характерно за метода на сетивния театър-Лабиринт е, че посетителите не са пасивни консуматори на артистичен продукт, а са активно съ-участващи в театралното взаимодействие. Те („публиката”) преминават индивидуално през специално подготвена пространствено-театралната инсталация, която предлага уникални лични срещи с артистите и интензивни сетивни усещания (слухови, осезателни, вкусови, обонятелни, визуални). В тези срещи посетителят сам определя каква е историята, играта или смисълът за него. Отключват се асоциации, образи и спомени и благодарение на активното си взаимодействие с “актьорите”, преминаващият става герой на история, която сам пише.Автор: Златина Толева
25.11.2014 г. 13:21
Посетено: 1673
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/20391-institut-za-izsledvane-na-tishinata-teatar-na-setivniya-labirint