Сцена / екран / ефир

Диригентът Найден Тодоров на Софийска сцена

Маестро Тодоров ще дирижира оперетата „Виенска кръв” от Йохан Щраус

Диригентът Найден Тодоров на Софийска сцена


◊ СЪБИТИЕТО

Почитателите на маестро Найден Тодоров могат да го видят на диригентския пулт на 21 ноември 2014 г., петък, от 19.00 часа в Националния музикален театър „Стефан Македонски”. Той ще дирижира оперетата „Виенска кръв” от Йохан Щраус.

Ако има герой в оперетния жанр, когото можем да оприличим като колекционерът на женски сърца Дон Жуан, то това е главният герой във „Виенска кръв” Граф Балдуин Цедлау. Той има съпруга, любовница и още толкова красиви жени около себе си, които могат да бъдат ухажвани. Графът е посланик на своята държава във Виена и комичните ситуации започват, когато неговият министър-председател му идва на посещение, съпругата му също решава да се видят. Как ще приключи всичко това и ще има ли недоволни и разочаровани от героите, ще разберете, ако гледате този шедьовър на класическата оперета, гарниран с много известни валсове от „Царя на валса” Йохан Шраус. В ролята на оперетния "Дон Жуан" Богомил Спиров.

Участват още: Добрина Икономова, Милена Гюрова, Венцислав Динов, Зорница Дамянова, Александър Мутафчийски, Николай Борисов, Румен Григоров и Тодор Велков. Оркестър, хор и балет на Националния музикален театър. Режисьор-постановчик е проф. Румен Нейков, сценографията на Евгения Раева, стилните костюми характерни за епохата на Цветанка Петкова-Стойнева, хореограф е Антоанета Алексиева, а хормайстор – Людмил Горчев.



Автор:
Таня Симеонова - Национален музикален театър
Публикация:
20.11.2014 г. 09:20
Посетено:
1190
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/20338-dirigentat-nayden-todorov-na-sofiyska-stsena