Сцена / екран / ефир

„Поляните отново ще цъфтят" на Ермано Олми, Италия 2014

Световна предпремиера

„Поляните отново ще цъфтят" на Ермано Олми, Италия 2014


◊ СЪБИТИЕТО

Световна предпремиера на
„Поляните отново ще цъфтят" на Ермано Олми, Италия 2014


4 ноември 2014, 18:30 ч.
Кино „ОДЕОН“, бул. „Патриарх Евтимий“ 1
София

Световната предпремиера на новия филм на Ермано Олми „Поляните отново ще цъфтят“, който разказва за войната от 1914-1918 г., ще бъде представена в София със специална прожекция на 4 ноември 2014 от 18:30 ч. в кино „Одеон“ на бул. „Патриарх Евтимий“ 1.

Прожекцията е организирана от Италианския културен институт в София под патронажа на Посолството на Италия по случай отбелязването на стогодишнината от Първата световна война 1914-2014. Лентата ще бъде прожектирана в оригиналната си версия със субтитри на български език.

Вход свободен.


◊ ЗА СВЕТОВНАТА ПРЕДПРЕМИЕРА

Става дума за събитие, което ще обхване целия свят, като самата война, чиято годишнина отбелязваме. В същия ден филмът ще бъде прожектиран в Рим и в почти 100 други държави. Сякаш иска да обгърне в една-единствена прегръдка различни нации, които по различни причини са участвали в едно парче история, което е белязало човечеството, и онези, които и днес са обект на остри конфликти. Всички те са призовани към мир, за който италианският режисьор говори чрез последната си кинематографична творба, която ще достигне до толкова много градове на петте континента, които са се присъединили към инициативата.

Разказът се развива в рамките на една-единствена нощ. Намираме се на североизточния фронт, след последните кървави сблъсъци от 1917 г. в платата. Случките следват една след друга непредвидими: понякога са дълги очаквания, когато страхът те кара да броиш, миг след миг, до момента, в който ще дойде и твоят ред. Спокойствието в планината се превръща в място, където се умира. Всичко, което този филм ни разказва, се е случило наистина. И тъй като миналото принадлежи на паметта, всеки може да го извика според собствените си чувства.

В ролите: Клаудио Сантамария, Алесандро Спердути, Франческо Формикети, Андреа ди Мария, Камило Граси, Николо Сени, Доменико Бенети и Андреа Бенети.

Филмът е продуциран от Cinema Undici, Ipotesi Cinema с Rai Cinema и с подкрепата на Министерски съвет на Италия и на Министерството на културните дейности и туризма на Италия.

Автор:
Организаторите
Публикация:
01.11.2014 г. 18:33
Етикети:
италианско кинопредпремиера
италиански филми
Ермано Олми
Поляните отново ще цъфтят
Световна предпремиера
Посетено:
1472
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/20168-polyanite-otnovo-shte-tsaftyat-na-ermano-olmi-italiya-2014