Сцена / екран / ефир

Премиера на спектакъла "Пиеса за теб" с Леонид Йовчев

Авторски спектакъл на Ани Васева

Премиера на спектакъла "Пиеса за теб" с Леонид Йовчев


◊ СЪБИТИЕТО

На 30 октомври от 19:30 в залата на Френски институт в България на площад "Славейков” №3 ще се състои премиерата на спектакъла "Пиеса за теб".

Текст, режисура и костюми: Ани Васева
С: Леонид Йовчев и Александър Узунов
Графичен дизайн: Мира Тишева
Фотография: Борис Делчев


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

"Пиеса за теб" е спектакъл за неразличимата точка, където бъдещето се превръща в минало, очакването - в спомен, детството – в напреднала възраст, новото начало – в повторение. Отвъд мъгливия хоризонт на меланхолията се формира нов свят. Свят, в който космосът тепърва се създава и едновременно с това избухва в зрелищен финален взрив. В тази временна вселена възрастта, полът, личната биографията и споменът са двузначни, разтегливи и изменчиви понятия. Там всичко се движи между най-конкретното и най-абстрактното.

Ани Васева е театрален автор и режисьор. Тя принадлежи към новото поколение в българското сценично изкуство, което е космополитно, независимо от граници, универсално. Такива са й нейните спектакли. Между най-познатите й спектакли са "Пиеса за умиране" (2010), "Франкенщайн" (2011), "Фаетон: изверги" (2013), в рамките на които развива своята специфична театрална форма, в постоянно сътрудничество с Леонид Йовчев.
 

Спектакълът е осъществен от METHEOR с подкрепата на Френски институт в България.

Цена на билета: 10 лв. Каса: Френски институт в България, телефон за информация и резервации: 02 937 79 22 и 02 937 79 44

Автор:
Михаела Люцканова
Публикация:
27.10.2014 г. 16:24
Посетено:
3084
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/20121-premiera-na-spektakala-piesa-za-teb-s-leonid-yovchev