Сцена / екран / ефир

Спектакъл на Мариус Куркински стана комедиен хит на сезона

Чудомирови празници 2006

◊ НАГРАДИ ЗА ТЕАТЪР

Режисьорският спектакъл на Мариус Куркински “Свекърва” от Антон Страшимиров отнесе приза за “Комедиен хит на сезона”. Жури в състав: Мария Градечлиева - хореограф, Красимира Василева - драматург и Боян Иванов - режисьор, дадоха на постановката на Пловдивския драматичен театър оценка 5,48.

Зрителите обаче оцениха с 5.50 пиесата “Д-р” на Бранислав Нушич, постановка на Нов драматичен театър “Сълза и смях”. Режисьор Бойко Богданов. Тази постановка бе отличена с награда на публиката.


◊ ПОВЕЧЕ

Наградата “Комедиен хит на сезона” се връчва за пети път и е част от състезание в театрален фестивал, които е включен в рамките на “Чудомировите празници”, които се правят в Казанлък вече за 13-та година.


◊ НАГРАДИ ЗА БАРДОВЕ

На заключителния концерт на Втория национален фестивал “Днешните бардове”, който се проведе на 1 април в ресторант “Казанлък”, Голямата награда на Фондация “Чудомир” получи Светла Георгиева от София. Специалната награда на община Казанлък отнесе Слави Георгиев, също от София. На финалния концерт, освен носителите на награди пяха още Пламен Ставрев, Гинчо Павлов и други известни певци сред българските бардове. Фестивалът също бе част от програмата на “Чудомирови празници” в Казанлък.
Автор:
Веселин Стоянов
Публикация:
03.04.2006 г. 13:47
Етикети:
Посетено:
774
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/2011-spektakal-na-marius-kurkinski-stana-komedien-hit-na-sezona