Сцена / екран / ефир

Звездата на Музикалния театър Анелия Шуманова отново на сцена

С концерт и премиера на документалния филм за нея „Пея за любовта“

Звездата на Музикалния театър Анелия Шуманова отново на сцена


◊ СЪБИТИЕТО

Звездата на Музикалния театър, голямата Анелия Шуманова, отново на сцена!

Една голяма българска  оперетна прима се завръща на сцената. Анелия Шуманова е от златното поколение на Музикалния театър „Стефан Македонски“, която десетилетия радва публиката в емблематични роли като Елена от „Хубавата Елена“ на Офенбах, Адела и Розалинда от „Прилепът“ на Щраус, Виолета от „Теменужката на Монмартър“ на Калман, Лила от „Българи от старо време“ на Асен Карастоянов.

На 22 октомври 2014 година от 19 часа в салона на Националния музикален театър, голямата прима ще се качи отново на своята любима сцена, за да си партнира със своите колеги от следващото поколение звезди на оперетата - Добрина Икономова, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Марчо Апостолов, Марио Николов и Пеньо Пирозов. В програмата са включени две знакови за Анелия Шуманова  изпълнения – арията на Ханна Главари - „Виля“  от „Веселата вдовица“ на Франц Лехар и дуета на Силва и Едвин „Помниш ли ти“ от „Царицата на чардаша“ на Имре Калман. Диригент на концерта е Юли Дамянов.

Публиката ще може да види и премиерата на документалния филм „Пея за любовта“, който е събрал  звездните мигове и творчески превъплъщения на Анелия Шуманова. Режисьор е Людмил Колев, сценаристи – Татяна Коларова и Анелия Дошева, оператор – Михаил Георгиев и консултант Румяна Каракостова.

„Ако не можеш да почувстваш музиката, която изпълняваш, не посягай към нея“, казва самата Анелия Шуманова. И тези нейни думи са поредното доказателство, че за да станеш голяма звезда в музикално-сценичните изкуства, не е достатъчно да притежаваш талант и трудолюбие. Трябва и да обичаш.

Автор:
Таня Симеонова, Национален музикален театър
Публикация:
17.10.2014 г. 19:01
Посетено:
1971
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/20049-zvezdata-na-muzikalniya-teatar-aneliya-shumanova-otnovo-na-stsena