Сцена / екран / ефир

Институт Сервантес София представя филма "Мария и аз"

Една история, изпълнена с хумор, ирония и искреност, за това как да живеем и разбираме хората с увреждания

Институт Сервантес София представя филма "Мария и аз"


◊ ПОКАНА

Във второто издание на Фестивала за документално кино Sofia Biting (от 2 до 9 октомври) Институт Сервантес София за първи път в България ще представи лентата на испанския режисьор Феликс Фернандес де Кастро „Мария и аз”. Вдъхновен и реализиран по мотиви от едноименния комикс на Мигел Гаярдо, филмът разказва историята на самотен баща, който прекарва почивката си със страдащата от аутизъм 14-годишна дъщеря. 

Мария живее с майка си на Канарските острови, приблизително на 3000 км от Барселона, където живее Мигел Гаярдо. Понякога Мигел и Мария отиват заедно на почивка, за да прекарат седмица в южната част на острова. Това е историята на едно от тези пътувания, и преди всичко, оригинален разказ, изпълнен с хумор, ирония и искреност, за това как да живеем и разбираме хората с увреждания. През 2008 г. книгата е отличена с първа награда на Националния конкурс за комикс в Барселона.

Прожекцията ще бъде открита от новия директор на Институт Сервантес София, г-н Хавиер Валдивиелсо и директора на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с проблеми от аутистичния спектър в София, г-жа Ани Андонова.

Ще Ви очакваме на 06 октомври 2014 г. в Експо Баня София (изложбена зала Roca), бул. "Мария Луиза" 16., с начален час: 18.30 ч. Субтитри на български език.

Проявата се осъществява с любезното съдействие на Испанското посолство, Рока България и сдружение Позор.




Автор:
Институт Сервантес София
Публикация:
04.10.2014 г. 14:26
Етикети:
аутизъмпрожекцияфилмИнститут Сервантес София
Фестивал за документално кино Sofia Biting
Мария и аз
Посетено:
1446
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19940-institut-servantes-sofiya-predstavya-filma-mariya-i-az