Сцена / екран / ефир

Премиера на мюзикъла "Човекът от Ла Манча" с Орлин Горанов и Мариан Бачев

Премиера на Държавна опера Пловдив

Премиера на мюзикъла "Човекът от Ла Манча" с Орлин Горанов и Мариан Бачев


◊ СЪБИТИЕТО

Историята на Дон Кихот оживява в премиерния мюзикъл „Човекът от Ла Манча” на Пловдивска опера.

Ролите на Рицаря на печалния образ и на Санчо Панса са поверени съответно на Орлин Горанов и на Мариан Бачев, които репетират цяло лято в града под тепетата. Зрителите ще се насладят още на играта и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър в Пловдив. Останалите роли са поверени на солисти на Държавна опера Пловдив и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър в Пловдив.

Премиерните представления са на 4 и 14 октомври в Концертна зала от 19 часа.

Бродуейският хит „Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди “Тони” – театралният “Оскар”, включително за най-добра музика и мюзикъл. В Пловдив продукцията се поставя от създателите на мюзикълите “Коса”, “Ах, този джаз!” и “Оркестър без име”: художниците – Иван Токаджиев, Петър Митев, хореографът – Боряна Сечанова, режисьорите – Евгени Господинов и Борис Панкин. Диригент на оркестъра е Константин Добройков.


Испания, Севиля. Краят на XVI век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо, са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани, и евентуално съдени. В затвора, обаче, попадат на Съда на затворниците. Тези убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора се забавляват като “съдят” всеки нов затворник. Разбира се, всеки се признава за “виновен” и му се отнема всичко, което може да се ограби от него. Сервантес обаче, има нещо толкова скъпоценно, колкото живота му – ръкописа на един от най-великите романи за всички времена – “Знаменитият идалго Дон Кихот де ла Манча”. Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход – пожелава да се защитава, като изиграе комедийно представление по романа си за невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихот, и верния му оръженосец Санчо Панса.


Билети за премиерата на мюзикъла „Човекът от Ла Манча” се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.


Автор:
Държавна опера Пловдив
Публикация:
30.09.2014 г. 15:52
Посетено:
3581
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19849-premiera-na-myuzikala-chovekat-ot-la-mancha-s-orlin-goranov-i-marian-bachev