Сцена / екран / ефир

Публиката пожела отново "Аида" на Античния театър в Пловдив

Пловдивската опера ще повтори спектакъла на 7 септември

 Публиката пожела отново "Аида" на Античния театър в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Пловдивската опера ще повтори „Аида” на Античния театър на 7 септември (неделя), след като представлението на летния фестивал бе напълно разпродадено и десетки зрители останаха без билети. Тези, които успяха да видят премиерата, бяха във възторг от изключителното ниво на изпълнителите и от уникалното изживяване на древната открита сцена в Пловдив.

Ефeктна сценография с истински огньове и модерно светлинно шоу пренася публиката в древен Египет с триумфални церемонии, танци на жреци и сцени на любов и ревност. По традицията на Арена ди Верона хиляди запалени свещи от зрителите допълват драматизма на историята за етиопската принцеса в робство.

„Аида” е поставена на Античния театър от режисьора доц. Нина Найденова. В бляскавия спектакъл участва целият състав на Държавна опера Пловдив, както и солистите Таня Иванова, Ивайло Михайлов, Елена Чавдарова, Венцеслав Анастасов и Пламен Кумпиков под диригентството на маестро Диан Чобанов.

Билети за „Аида” се продават на касата на Концертна зала в Пловдив, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.
Автор: Държавна опера Пловдив
22.08.2014 г. 13:21
Посетено: 3650
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19723-publikata-pozhela-otnovo-aida-na-antichniya-teatar-v-plovdiv