Сцена / екран / ефир

Най-доброто от Вагнер със звездното сопрано Елизабет Стрид на Античния театър

Спектакъл с най-доброто от оперния епос „Пръстенът на нибелунгите” на 12 юли

Най-доброто от Вагнер със звездното сопрано Елизабет Стрид на Античния театър


◊ СЪБИТИЕТО

За първи път в Пловдив ще бъде представен спектакъл с най-доброто от оперния епос „Пръстенът на нибелунгите” от Вагнер. Най-популярните моменти от четирите опери – „Рейнско злато”, „Валкюра”, „Зигфрид” и „Залезът на боговете” са специално подбрани в час и половина от маестро Иван Ангелов. Именно продължителността от близо 16 часа на колосалната тетралогия респектира еднакво оперните театри и зрителите по цял свят. Самият Вагнер нарича своя епос „празнично сценично представление в три дни и една встъпителна вечер”.

На 12 юли, събота, Античният театър ще се превърне във вълшебно място от германо-скандинавската митология. Фееричният спектакъл е замислен като концертно изпълнение с модерни визуални елементи. С помощта на мултимедия, светлинно шоу и хореографията на Боряна Сечанова зрителите ще се потопят в свят на драконоубийци, нибелунги от подземното царство, девици-воини, златно съкровище, великани и безсмъртни богове.

Специално за фееричния спектакъл в България пристига шведското сопрано Елизабет Стрид - звезда на Вагнеровия фестивал в Байройт. Тя е сред най-актуалните певици с немски репертоар. Бурно е аплодирана в престижни оперни театри в Европа, а ангажиментите й за участие в постановки на Вагнерови опери вече се простират до 2017 година, когато ще изиграе ролята на Зиглинде в Чикагската опера.


* * *
Билети за програмата с най-доброто от Вагнер се продават без почивен ден на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и в Билетницата в Мол ПловдивАвтор: Държавна опера Пловдив
07.07.2014 г. 16:27
Посетено: 1423
Етикети: Елизабет Стрид, Вагнер, Държавна опера Пловдив, Пръстенът на нибелунгите, оперен спектакъл
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19586-nay-dobroto-ot-vagner-sas-zvezdnoto-soprano-elizabet-strid-na-antichniya-teatar