Сцена / екран / ефир

С "Mедитеранео" НМТ "Стефан Македонски" ще закрие юбилейния си сезон

Музикално пътешествие из Средиземноморието със звездите на Музикалния театър

С "Mедитеранео" НМТ "Стефан Македонски" ще закрие юбилейния си сезон


◊ СЪБИТИЕТО

Националният музикален театър „Стефан Македонски“ подготвя специален концерт-спектакъл „Медитеранео“, с който ще закрие юбилейния си сезон.

В програмата на тази своеобразна музикална разходка по Средиземноморието са включени най-популярните и обичани канцонети, шансони, сарсуели и сиртаки. На финала на сезона почитателите на Музикалния театър ще имат възможността да чуят и видят събрани заедно звездите тенори на театъра Марчо Апостолов, Марио Николов, Пеньо Пирозов, Стефан Петков и Богомил Спиров. В това своеобразно надпяване се ще включат и специалните гости – Георгиос Филаделфевс (Гърция) и световноизвестният Калуди Калудов.
 
И понеже няма тенор, който да не е ценител на женското присъствие, две оперетни прими ще вземат участие в спектакъла – Добрина Икономова и Валентина Корчакова, както и оркестърът и балетът на Музикалния театър.

Сценарият и режисурата са на Марио Николов, на диригентския пулт ще бъде маестро Юли Дамянов, сценография – Евгения Раева, хореография – Антоанета Алексиева, Татяна Янева и Светлин Ивелинов, хормайстор – Людмил Горчев и концертмайстор – Ружа Куртева.

Първи ще могат да видят спектакъла пловдивските меломани – на 2 юли 2014, сряда, от 21 часа в Летния театър на града на тепетата. А закриването на сезона в София ще бъде на 5 юли 2014 г. от 19 часа в Музикалния театър.

Автор:
Национален музикален театър "Ст. Македонски"
Публикация:
28.06.2014 г. 13:28
Посетено:
1309
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19554-s-mediteraneo-nmt-stefan-makedonski-shte-zakrie-yubileyniya-si-sezon