Сцена / екран / ефир

Операта "Аида" – за първи път през този сезон на сцената на Русенската опера

Съзвездие от оперни гласове ще изпълнят главните роли

Операта "Аида" – за първи път през този сезон на сцената на Русенската опера


◊ СЪБИТИЕТО

Операта "Аида" – за първи път през този сезон на сцената на Русенската опера

На 12 юни, от 19.00 часа русенската публика ще има възможността за първи път през този сезон да види грандиозния спектакъл на великата Вердиева творба на сцената на Русенската опера. Режисьор на постановката на операта „Аида” е Огнян Драганов – име от новата генерация български оперни режисьори с успешна реализация в Европа и Южна Америка. Художник на костюмите е  утвърдения и обичан в България световен италиански художник-сценограф и костюмограф Салваторе Русо, който е поставял в най-големите оперни театри в Италия, цяла Европа и Америка. Спектакъла ще дирижира големият български диригент Георги Димитров.

Съзвездие от оперни гласове ще изпълнят главните роли – Владислава Гарвалова ще видим в ролята на Аида, Калуди Калудов ще изпълни своята знакова роля на Радамес, Нико Исаков ще бъде Амонасро. В ролята на Амнерис гостува Силке Хартщанг от Германия, която през миналия сезон впечатли взискателната русенскаа публика с участието си в ролята на Фенена от операта „Набуко” на Верди. Участват още солистите Пламен Бейков, Стоян Стоянджов, Гиргина Гиргинова, Стоян Даскалов и др., хор, оркестър и балет на Държавна опера - Русе. Хормайстор Стелиана Димитрова, хореография Марияна Захариева и Йордан Кръстев.
Автор: Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
11.06.2014 г. 13:36
Посетено: 1047
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19436-operata-aida-za-parvi-pat-prez-tozi-sezon-na-stsenata-na-rusenskata-opera