Сцена / екран / ефир

Кинопрожекция: "Пистолет във всяка ръка" на испанския режисьор Сеск Гай

В рамките на XXI Седмица на испанското и ибероамериканското кино в София

Кинопрожекция: "Пистолет във всяка ръка" на испанския режисьор Сеск Гай


◊ ПОКАНА

На 15 юни 2014 г. Институт Сервантес София ще представи на българската публика филма „Пистолет във всяка ръка” в рамките на XXI Седмица на испанското и ибероамериканското кино (11-15 юни 2014 г.), организирана от Посолството на Испания и посолствата на Латиноамериканските държави в София, представящ обширен преглед на съвременното испанско и латиноамериканско кино.

Въпреки че има всичко, Х. страда от последиците на дълбоката депресия, в която е изпаднал. В същото време E. (Фернандес), живее с майка си, след като е предпочел компанията на котката си, пред тази на своята приятелка. С. опитва да си върне любовта на разочарованата му съпруга, две години след раздялата им. Х. прибягва до лекарства с хипнотичен ефект, за да разбере защо съпругата му е имала извънбрачна връзка. П. се стреми да съблазни младата си колежка. Мария и Сара разменят съпрузите си, за да разкрият най-съкровените им тайни. Л. е мъжът, нарекъл любовника си на името на кучето си. Осем мъже попадат в ситуации, които разкриват по един различен начин общия им проблем – техния любовен живот.

Лентата „Пистолет във всяка ръка“ е отличена с награда по време на петото издание на филмовите награди „Гауди“ за най-добър филм на каталонски език, както и за най-добър сценарий и най-добра поддържаща роля на  Едуард Фернандес и Кандела Пеня.

Мястото на прожекцията е в кино "Люмиер", пл. "България" 1, Национален дворец на културата, точно в 20:00 ч. 

Субтитри на български език. Филмът не се препоръчва за деца под 7 години. Вход свободен.

Очакваме Ви!

Автор:
Институт Сервантес - София
Публикация:
08.06.2014 г. 19:39
Етикети:
Сеск Гайиспанско кинопрожекцияСофия
Пистолет във всяка ръка
XXI Седмица на испанското и ибероамериканското кино
Посетено:
1508
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/19412-kinoprozhektsiya-pistolet-vav-vsyaka-raka-na-ispanskiya-rezhisyor-sesk-gay